Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Γκάφα Τσίπρα: Επικαλέστηκε «καραμπινάτο κακοπληρωτή» της ΔΕΗ που έχει φεσώσει άλλες 4 εταιρίες

 


Σε νέα γκάφα φαίνεται ότι υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, καθώς επιχειρώντας να εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι κόβει το ρεύμα σε πολίτες, επικαλέστηκε την περίπτωση... καραμπινάτου κακοπληρωτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, το παράδειγμα της αποκοπής ρεύματος σε πολίτη της Ροδόπης, που επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μπλόφα: Πρόκειται για μουσουλμάνο που έφυγε από την ΔΕΗ με χρέος 9.000 ευρώ. Υστερα πήγε, διαδοχικά, σε δύο άλλες εταιρείες τις οποίες επίσης φέσωσε. Και, τελικά, η τρίτη -και όχι η ΔΕΗ- ζήτησε την αποκοπή. Το όνομα του είναι Σερπίλ Μουσταφά. Και αφού φέσωσε τη ΔΕΗ, άλλαξε όνομα παροχής και ΑΦΜ ως Φαιζέ Μεμεταλή και φέσωσε δυο ακόμη εταιρείες ηλεκτρικού οι οποίες και τον έβαλαν σε αποκοπή.
Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε έναν καραμπινάτο κακοπληρωτή.

Είναι η δεύτερη περίπτωση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται fake news. Προ ημερών, είχε αναφερθεί από του βήματος της Βουλής σε περίπτωση «ηλικιωμένου στα Κρέστενα Ηλείας», ο οποίος φορούσε μάσκα που απλώς «δεν κάλυπτε τη μύτη του». Οπως είχε καταγγείλει τότε ο κ. Τσίπρας, οι Αρχές δεν έδειξαν κατανόηση και του επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ με αποτέλεσμα ο φερόμενος ως ηλικιωμένος να έχει σημαντικό πρόβλημα στη διαβίωσή του.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, καθώς ο πολίτης δεν ήταν συνταξιούχος, αλλά γεννηθείς το 1965 και επίσης δεν φορούσε καθόλου μάσκα! Μάλιστα, ο ίδιος ο πολίτης, μιλώντας ρε ραδιόφωνο της περιοχής είχε διαψεύσει τον κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας όσα είχε πει η βουλευτής της ΝΔ.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου