Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΣΕ ΔΕΗ: "Δεν έχουμε ανάγκη μιας κυβέρνησης αριστερής με τις ίδιες δεξιές πολιτικές"

 Η εργατική τάξη της χώρας μας μπροστά σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που εφαρμόζει μνημονιακά μέτρα πρέπει να είναι φράγμα προστασίας των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας. Τα όποια μέτρα να πλήξουν τους έχοντες και κατέχοντες, να πλήξουν όσους έχουν βγάλει την περιουσία τους έξω, όσους εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς κλπ. Φτάνει πια να πληρώνει το κόστος ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος. Αν δεν μπορούν να το κάνουν να παραιτηθούν, δεν έχουμε ανάγκη μιας κυβέρνησης αριστερής με τις ίδιες δεξιές πολιτικές.
Ρέουν ποτάμι τα κροκοδείλια δάκρυα των διαπλεκόμενων καναλιών, των διεφθαρμένων πολιτικών & των εργοδοτικών συνδικαλιστών. Πού ήταν όταν πουλιόταν το 49% της ΔΕΗ ; πού ήταν όταν πουλιόταν το 90 % του ΟΤΕ κοιμόντουσαν.. μήπως ; ακόμα χειρότερα, ήταν μαζί με τους ξεπουλητές, κολόνες ακλόνητες της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με απεργίες.. επετειακές και με μακροσκελής αναλύσεις υποστήριξης των ιδιωτικοποιήσεων, με ρουσφέτια και με καλλιέργεια του ότι δεν γίνεται τίποτα κοίμισαν τους εργαζόμενους και ξεφτίλισαν τον συνδικαλισμό.
ΔΕΗ 100% Δημόσια, κοινωνικοποιημένη, ενιαία στην υπηρεσία των αναγκών της χώρας μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους. Απαγόρευση της ιδιωτικής δραστηριότητας στην ηλεκτρική ενέργεια. Ναι στην ενοποίηση των ηλεκτρικών συστημάτων των χωρών της Ευρώπης μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωφελούς δραστηριότητας, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι όποιες μνημονιακές δεσμεύσεις ιδιωτικοποιούν δίκτυα και μονάδες παραγωγής στην ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να αντιμετωπιστούν με κινητοποιήσεις που θα αναγκάζουν την κυβέρνηση να τις πάρει πίσω.
Πεδίο δόξης λαμπρό για την επόμενη περίοδο η ανάπτυξη μιας άλλης οικονομίας κοινωνικής, συνεταιριστικής και αυτοδιαχειριζόμενης. Ιδιαίτερα στην ΔΕΗ η οργάνωσή της με συμβούλια εργαζομένων και περιφερειακά συμβούλια πρέπει να μπει στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και της σημερινής της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο εκτελεστές εντολών είναι και αυτοί που ξέρουν τι πρέπει να γίνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στον χώρο που δουλεύουν. Οι πολίτες των περιοχών που η ΔΕΗ δραστηριοποιείται δεν είναι μόνο καταναλωτές είναι και αυτοί στους οποίους ανήκει η πλουτοπαραγωγική πηγή που η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται.
Τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που είναι οργανωμένη και λειτουργεί η ηλεκτρενέργεια στην χώρα μας. Συνδικάτα, κυβέρνηση και διοίκηση μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις. 
Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και ιδιαίτερα στις μνημονιακές δεσμεύσεις που αφορούν την ΔΕΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου