Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τους άξονες της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής ανάπτυξε ο Σκουρλέτης στον Ολλανδό Henk Kamp

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης
συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας Henk Kamp, ο οποίος συνοδευόταν  από τον Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Caspar Veldkamp, τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Gerbert Kunst και την πολιτική σύμβουλο Bente Becker.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, η Ειδική Συνεργάτης του υπουργού Μαργαρίτα Σύρκου και ο Διπλωματικός Σύμβουλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιωτόπουλος.  
Η συνάντηση εντάσσεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της..
Ολλανδίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιανουάριο του 2016, αμέσως μετά τη λήξη της λουξεμβουργιανής Προεδρίας στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο Kamp ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, τις προτεραιότητές της και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ενεργειακό τοπίο αυτή την περίοδο. Επεσήμανε ότι η  ολλανδική Προεδρία θα ασχοληθεί εκτενώς με τα ενεργειακά ζητήματα.
Από μέρους του ο Έλληνας υπουργός ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησης, με αναφορές στους αγωγούς φυσικού αερίου, τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τον ρόλο του Κράτους ως εγγυητή στο τομέα της ενεργειακής ασφάλειας και προμήθειας.

 http://energypress.gr/news/toys-axones-tis-ellinikis-energeiakis-politikis-anaptyxe-o-skoyrletis-ston-ollando-henk-kamp

Αρχειοθήκη ιστολογίου