Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Τα ΕΛΤΑ εισέρχονται, ως εναλλακτικός πάροχος, στην αγορά ενέργειας

Αναζητώντας εναλλακτικές πηγές εσόδων, τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν σήμερα την είσοδό τους, ως εναλλακτικός πάροχος, στην αγορά ενέργειας – ηλεκτρισμού.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός δημοσιοποίησε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα καταστούν εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που
διαμορφώνεται στη χώρα.
Ο φάκελος των ΕΛΤΑ για την σχετική αδειοδότηση έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εντός του Νοεμβρίου, με στόχο την έγκρισή του μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, ώστε τον Δεκέμβριο να είναι δυνατή η.. είσοδος των ΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά ενέργειας.
Αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, η παρέμβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, με τον κ. Μελαχροινό να τονίζει ότι τα ΕΛΤΑ, στον ρόλο τους ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο, σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.
Ο κ. Μελαχροινός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ, διευκρίνισε πως, αν και είναι ακόμη νωρίς να ανακοινωθεί το σχετικό τιμολόγιο, τα ΕΛΤΑ θα κινηθούν με ενιαία τιμή και με στόχο αυτή να είναι συμφέρουσα για τους πελάτες τους. 
«Tα ΕΛΤΑ θα αγοράζουν και θα μεταπουλούν ενέργεια. Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και τις προϋποθέσεις, έχουμε την κατάλληλη εσωτερική δομή. Η παρέμβασή μας θα λειτουργήσει προς όφελος του ανταγωνισμού και των καταναλωτών», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.    
Ειδικότερα, τα ΕΛΤΑ δεν θα προβούν σε επενδύσεις σε υποδομές – δίκτυα, απλά θα μεταπωλούν ρεύμα από τη χονδρεμπορική.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές της ενεργειακής αγοράς, «πέρα το γεγονός ότι απαιτεί τεχνογνωσία, τα ΕΛΤΑ θα χρειαστεί να πάρουν επιχειρηματικό ρίσκο, αφού οι τιμές ρεύματος δεν έχουν σταθερή τιμή. Δείτε τι έπαθαν οι Hellas Power και Energa».
Ενδεικτικό είναι ότι, στην αγορά λιανικής, η ΔΕΗ έχει μερίδιο αγοράς 95% και οι εναλλακτικοί πάροχοι 5%.

Αρχειοθήκη ιστολογίου