Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αυτή είναι η σπείρα «τεχνικών της ΔΕΗ» που κατέκλεβε ηλικιωμένους


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της
Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά τριάντα (30) ημεδαπών ΡΟΜΑ, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Η εγκληματική οργάνωση, εξαρθρώθηκε στις 15-10-2015, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των παραπάνω πρόσωπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης – ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων διακεκριμένων κλοπών και ληστειών προς επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της ..
ληστείας από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση αντικειμένων συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ, από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών καθώς και για το πλημμέλημα της απάτης.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, δηλ. από 26-10-2015 μέχρι 25-4-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος άλλων θυμάτων καθώς και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201, 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 του Υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους είκοσι τρείς (23) συλληφθέντες:

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις φωτογραφίες της σπείρας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου