Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κληρώνει για τους έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ - Σενάρια καθόδου και του ΟΤΕ


Εκπνέει, μεθαύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής
προσφορών στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με την εγκατάσταση των πρώτων 200.000 έξυπνων μετρητών σε οικιακούς καταναλωτές, και όλα δείχνουν πως η συμμετοχή θα είναι σημαντική.
Εφόσον ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ανακοινώσει στο παρά πέντε και νέα παράταση στο διαγωνισμό, τότε, και με βάση τις πληροφορίες από την αγορά, τρία είναι τα σχήματα που προτίθενται να διεκδικήσουν το έργο προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ. 
Εκτός των ονομάτων που “παίζουν” εδώ και καιρό όπως έχει..
γράψει το Energypress, λέγεται ότι προ ημερών στους υποψηφίους μνηστήρες προστέθηκε άλλος ένας, ο ΟΤΕ.
Ετσι, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της αγοράς, τα τρία σχήματα που φαίρονται να εξετάζουν την κατάθεση προσφορών στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ είναι τα :
  • ΟΤΕ-Intrasoft-Intracat.
  • Microdata σε σύμπραξη με κινεζική εταιρεία.
  • Intracom Telecom.
Στο παιχνίδι δεν αποκλείεται να μπει και η Ericsson, αν και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εταιρεία υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις.
O διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ με θέμα “Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εφαρμογής Έξυπνων Δικτύων” προκηρύχθηκε πριν από δεκαπέντε μήνες, στις 23/7/2014. Είχε ωστόσο προηγηθεί διαβούλευση που δημοσιεύτηκε εδώ και κοντά μια διετία, στις 20/12/2013. 
Αρκεί για να σκεφτεί κανείς ότι ο διαγωνισμός προέβλεπε έναρξη της αντικατάστασης των αναλογικών μετρητών με ψηφιακούς το αργότερο την 1η Ιουλίου 2014!
Έκτοτε, ξεκίνησε από τις εταιρείες που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν σε αυτόν μια σειρά προσφυγών κυρίως κατά των εμπορικών όρων που θεωρήθηκαν για τις ίδιες ως περιοριστικοί. 
Θυμίζουμε ότι μέρος των 170.000 μετρητών θα χρησιμοποιεί τεχνολογία GSM/GPRS/3G, ενώ θα εγκατασταθούν και μετρητές με τεχνολογία PLC. Οι μετρητές θα εγκατασταθούν σε οικιακούς, μικρούς εμπορικούς καταναλωτές και μικρούς παραγωγούς.
Μέρος αυτών των μετρητών θα συνοδεύονται από 30.000 “In home Displays” που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα. Η τεχνολογία αυτή είναι στην ουσία μια μικρή οθόνη, τοποθετημένη σε εμφανές σημείο του σπιτιού (πχ σαλόνι), μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα δεδομένα του μετρητή του. Δεν αποκλείεται ωστόσο, κάποιες εταιρείες να συμπεριλάβουν στην προσφορά τους ένα tablette που θα μεταδίδει τα δεδομένα, αντί για συσκευή τοποθετημένη στον τοίχο. 

 http://energypress.gr/news/klironei-ti-tetarti-gia-toys-exypnoys-metrites-toy-deddie-senaria-kathodoy-kai-toy-ote

Αρχειοθήκη ιστολογίου