Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Φθηνό παζάρι και παράδοση άνευ όρων στου ιδιώτες «ψευτοεπενδυτές»




Όταν δεν μπορείς να κυβερνήσεις και όταν δεν μπορείς να διοικήσεις καταφεύγεις σε κομπογιαννίτικες λογικές και πρακτικές με μόνο στόχο να κρύψεις τη γύμνια σου και την αναποτελεσματικότητα που σε διακρίνει.

Αυτή την τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση και ο εντολοδόχος διοικητής της ΔΕΗ με τα φερέφωνα του, που έχει διορίσει στις θυγατρικές του Ομίλου.

Αφού οι κ.κ. Σταθάκης και Παναγιωτάκης «ξεγυμνώθηκαν» ολοκληρωτικά στα οικονομικά συμφέροντα, μετά την κατάργηση του τέλους Λιγνίτη και τα ΑΔΙ για τις λιγνιτικές μονάδες, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν «κίνητρα» προκειμένου να αγοράσουν τις μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης με το ελάχιστο εργατικό δυναμικό.


Ο πιο «λίγος» και ράθυμος Διευθύνων Σύμβουλος που έχει περάσει ποτέ από το τιμόνι της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης προσέφυγε σε μια προσφιλή  του μέθοδο, αυτής του φθηνού παζαριού με τους εργαζόμενους των θυγατρικών Μελίτης και Μεγαλόπολης, αυξάνοντας το δήθεν μπόνους, ώστε να τους δελεάσει να αποχωρήσουν από την εταιρεία, γιατί έτσι του επιβάλουν τα αφεντικά του και οι ιδιώτες ψευτοεπενδυτές.

Μπροστάρηδες στην εφαρμογή αυτών των φαύλων πολιτικών οι πρόεδροι των θυγατρικών και κυρίως αυτοί που είναι και συνάδελφοι-ανάδελφοι. Η εμπάθεια και η αντισυναδελφικότητα που επιδεικνύουν δεν τους επιτρέπει να δουν το ολέθριο σφάλμα που διαπράττουν και κυρίως, τα πρόσκαιρα αφεντικά τους θα τους στύψουν σαν «λεμονόκουπα» όταν διεκπεραιώσουν το «έργο» τους.

Οι εργαζόμενοι των άνωθεν εταιρειών δεν συμμετέχουν σε φθηνά παζάρια και δεν υποκύπτουν σε δώρα που τους υπόσχονται οι «Αϊ Βασίληδες», παρά μόνο αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ δεν χαριεντίζεται στις αυλές των διοικήσεων και δεν θα «βάλει πλάτη» για να περάσου ντα σχέδια ξεπουλήματος των μονάδων. Θα αγωνίζεται για το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ για ίσα δικαιώματα και κοινή αντιμετώπιση και δηλώνει προς την πλευρά της Διοίκησης και της κυβέρνησης, ότι , και αυτή η απέλπιδα προσπάθεια τους, στο να ικανοποιήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της ΔΕΗ, θα πέσει στο κενό.

Όλα όσα συμβαίνουν με τον επικείμενο διαγωνισμό πώλησης των μονάδων, αποδεικνύουν την ανικανότητα, την προχειρότητα, την υποτέλεια, την εξάρτηση από τα συμφέροντα και τη δουλεία που επιδεικνύουν προς αυτά οι μεταλλαγμένοι μπολσεβίκοι.

Δεν θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα που σχεδίασαν,  λίγο πριν το τέλος τους.

                         



Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου