Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Τα 10 εκατ. ευρώ έφτασαν το 2018 οι εισπράξεις του ΔΕΔΔΗΕ από τις ρευματοκλοπές

Γιάννα Παπαδημητρίου
Ως ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά κρίνονται από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ τα αποτελέσματα από την πλήρη εφαρμογή του νέου πλαισίου αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών το 2018.
Αυτή την εκτίμηση μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανος Οκταποδάς μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ δείχνουν ότι την περσινή χρονιά διεκπεραιώθηκαν περίπου 10000 υποθέσεις διαπιστωμένων ρευματοκλοπών, με τον Διαχειριστή να εισπράττει περίπου 10 εκατ. ευρώ έναντι των οφειλών που καταλογίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που τέθηκε σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου και του Εγχειριδίου Ρευματοκλοπών και στη βάση πλήρως τυποποιημένων διαδικασιών και εγγράφων.
Μάλιστα, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ θεωρεί βέβαιο ότι η αταλάντευτη εφαρμογή του νέου πλαισίου θα δώσει απτά αποτελέσματα φέτος και να δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει και να εντείνει τον «πόλεμο» κατά του φαινομένου.
Ο στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε πρώτη φάση να ανακόψει το φαινόμενο και στη συνέχεια να το περιστείλει δραστικά.
Εκτός από τα παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτό το «κρίσιμο», όπως το χαρακτήρισε, μέτωπο, ότι «στον “πόλεμο” αυτό έχουν συστρατευθεί όλες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ»
Επίσης, ο κ. Οκταποδάς τόνισε ότι «τα πολύ καλά αποτελέσματα της προσπάθειας» για τον εντοπισμό και την διεκπεραίωση των υποθέσεων ρευματοκλοπής, «δεν θα αργήσουν να φανούν και να αντικατοπτριστούν στην ουσιαστική μείωση των μη τεχνικών απωλειών».


 https://energypress.gr/news/ta-10-ekat-eyro-eftasan-2018-oi-eispraxeis-toy-deddie-apo-tis-reymatoklopes-stis-10000-oi

Αρχειοθήκη ιστολογίου