Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από τον Κ. Μασούρα


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Πέμπτη  21 /02 /2019 και ώρα:12.00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν και τα εξής θέματα Η.Δ:

1.   Διαγωνισμός αριθ. 502802/28.9.2018 για την προμήθεια καλωδίων και αγωγών.
-Τελική κατάταξη παραδεκτών προσφορών στον πιο πάνω διαγωνισμό.
-Ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.
     Απόφαση κατά πλειοψηφία.
  -Εγκρίνει, την επικύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού αριθμ. 502802/28.09.2018 για την προμήθεια καλωδίων και αγωγών και την τελική κατάταξη των παραδεκτών προσφορών, σύμφωνα με το ΠΙΝΑΚΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.
-Εγκρίνει, την ανάδειξη ως προσωρινών αναδόχων του υπόψη διαγωνισμού των ακολούθων:
* Του οικονομικού φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ: για την προμήθεια των ειδών
καλωδίων και αγωγών με α/α Α2, Α3, Α4, Γ1, Γ2, Γ3, Γ4, Γ5, Γ6, Γ7, Ε2, Ε3, Ε4, Ε5, ΣΤ1, ΣΤ5 και ΣΤ6, έναντι συνολικού τιμήματος € 16.713.082,00 (πλέον ΦΠΑ) για υλικά παραδοτέα στις Περιφερειακές Αποθήκες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ πάνω σε αυτοκίνητο Αναδόχου.
* Του οικονομικού φορέα NEXANS ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ: για την προμήθεια των ειδών καλωδίων και αγωγών με α/α Α1, Β3, Δ1, ΣΤ3, Ζ2 και Ζ3 έναντι συνολικού τιμήματος € 41.069.866,60 (πλέον ΦΠΑ) για υλικά παραδοτέα στις Περιφερειακές Αποθήκες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ πάνω σε αυτοκίνητο του Αναδόχου.
Η συνολική αξία των ανωτέρω αναθέσεων ανέρχεται σε € 57.782.948,60 (πλέον ΦΠΑ) και θα γίνει σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και τις προσφορές των οικονομικών φορέων.
-Εξουσιοδοτεί το ΓΔ/ΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης των προσωρινών αναδόχων, είτε κατακύρωσης, είτε κήρυξης προσωρινού αναδόχου έκπτωτου, είτε ματαίωσης της διαδικασίας. 

Σημείωση 1:Διαφοροποιήθηκα της ομόφωνης απόφασης ψηφίζοντας λευκό για λόγους αρχής, κάτι που έχω κάνει και σε παλαιότερες αποφάσεις, για το λόγο ότι η παράδοση των καλωδίων και Αγωγών στις αποθήκες του ΔΕΔΔΗΕ θα γίνεται από τους προμηθευτές απαξιώνοντας έτσι τα οχήματα (13 νταλίκες) καθώς και το προσωπικό της Εταιρείας μας χωρίς να αποδεικνύεται με μελέτη ότι είναι οικονομικά συμφέρουσα.
  
2.   Υποβολή προς έγκριση χορήγησης ειδικού επιδόματος σε κατόχους άδειας εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου Α’ Ειδικότητας.
     Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
-Την έγκριση θέσπισης και χορήγησης ειδικού επιδόματος σε μηνιαίο ποσό ίσο με 35 ευρώ (μεικτό ποσό) σε εργαζόμενους της Κατηγορίας/Ειδικότητας Τ4/Α,Β και Γ εφόσον κατέχουν άδεια εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου Α’ Ειδικότητας που έχει εκδοθεί ή αντιστοιχηθεί/αντικατασταθεί , κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 108/2013, και για όσο χρόνο ασκούν τα καθήκοντα της εν λόγω Κατηγορίας/Ειδικότητας. 
-Την παροχή από την Εταιρεία της αναγκαίας εκπαίδευσης, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, στο εν λόγω προσωπικό, για την προετοιμασία απόκτησης της συγκεκριμένης άδειας.
-Το εν λόγω επίδομα χορηγείται από ελευθεριότητα της Εταιρείας, η οποία και διατηρεί το δικαίωμα να το ανακαλέσει ή να το τροποποιήσει, μερικά ή ολικά κατά την κρίση της, οποτεδήποτε θεωρήσει τούτο σκόπιμο.


Σημείωση 2: Έθεσα τα εξής θέματα προ Ημερησίας Διάταξης:
1. Ζήτησα ενημέρωση για την πορεία καθώς και την έγκριση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να είμαστε έτοιμοι για υπογραφή του συμβολαίου με την Ευρωπαϊκή Πίστη για υλοποίηση του από 01.03.2019.
 2.Έθεσα ξανά το θέμα των ΥΒΑΕ και ζήτησα να ενημερωθώ για την πολιτική της Εταιρείας και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα.
3.Έθεσα προς συζήτηση μισθολογικά θέματα ώστε να παρθούν αποφάσεις σε επόμενες συνεδριάσεις:
Α) Ειδικά επιδόματα που είχαν περικοπή κατά 33%.
Β) Επίδομα Τ4 Δ.Δ ΕΣΣΕ/95 επέκταση του και στους νεότερους συναδέλφους εναερίτες.
Γ) Υπόλοιπο κανονικών αδειών και εισήγηση για πληρωμή αυτών.
4.Ζήτησα μία συνολική παρουσίαση για την επάρκεια των υλικών και τους τρόπους αντιμετώπισης και κάλυψης των αναγκών.     

Αρχειοθήκη ιστολογίου