Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Κόντρα στην υποστελέχωση ο ΔΕΔΔΗΕ, το προσωπικό γερνάει

Μέσα σε οικογενειακό και φιλικό κλίμα, όπως μας έχουν συνηθίσει κάθε χρόνο, έκοψαν την πίτα τους η διευθύντρια Γεωργία Ανδρέου και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευής 15/2 στις εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή. Την πίτα ευλόγησε και μετέφερε τις ευχές του ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Παρέστησαν επίσης και δήλωσαν την στήριξή τους, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής Βασίλης Ντάφος, ο ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, και άλλοι.
Λίγο και γερασμένο το προσωπικό

"Να σας ευχαριστήσω όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας", προσφώνησε η κα Γεωργίου, κι ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τα στελέχη "για τον αγώνα που δίνουν, γιατί η μονάδα μας έχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό, κάτι που το ξέρουν σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς δεν ενισχυθήκαμε ούτε στους τελευταίους διαγωνισμούς για προσλήψεις ώστε να πάρουμε ανάσες. Οι δυσκολίες αναμένονται πιο μεγάλες στο μέλλον, εάν δεν ενισχυθούμε, γιατί αρκετοί συνάδελφοι προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν". Δήλωσε όμως χαρούμενη γιατί "υπάρχει φιλοτιμία, τεχνογνωσία, αγάπη για το αντικείμενο".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίζει η διευθύντρια στον "Χ" την μονάδα στελεχώνουν μόλις 33 μισθωτοί (διπλωματούχοι μηχανικοί 4,  μηχανικοί Τ.Ε. 2, τεχνίτες 12, εργοδηγοί 2, αρχιτεχνίτες 2, τεχνικοί επιμελητές 3, διοικητικοί 7, εργατοτεχνικοί 1), με μέση ηλικία προσωπικού τα 55 έτη. Οι παραπάνω εργαζόμενοι φέρουν την ευθύνη εργασιών σε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο, με γεωγραφικές δυσκολίες, που συνολικά έχει 63.184 ενεργούς χρήστες.
Ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των δικτύων για το 2018
 

Σύμφωνα με την διευθύντρια την χρονιά που μας πέρασε, παρά την υποστελέχωση, έγιναν οι εξής εργασίες: Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς οχυρό Νυμφαίας (προστασία δασώδους περιοχής), έργο σε εξέλιξη. Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία, προς ολοκλήρωση. Βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου προς Κέχρο, σε εξέλιξη. Αναβάθμιση των δικτύων στις παραλίες προς Μαρώνεια, Όσιο Δαυΐδ, σε εξέλιξη. Αναβάθμιση του δικτύου προς οικισμό Οργάνης. Εξοπλισμός πέντε περίπου υποσταθμών εσωτερικού χώρου με αποξήλωση εναέριων. Συνέχιση της υπογείωσης και αναβάθμισης του δικτύου της πόλης της Κομοτηνής και αντικατάσταση γυμνών αγωγών ΧΤ με συνεστραμμένα σε δέκα οικισμούς του Ν. Ροδόπης.
Εκσυγχρονισμός με νέες τεχνολογίες
Σιγά-σιγά ο ΔΕΔΔΗΕ βάζει στην καθημερινότητα και τις νέες τεχνολογίες. Έτσι, το 2018 εκσυγχρονίστηκε το δίκτυο, με τους εξής τρόπους: Συνέχεια των έργων τηλεμέτρησης πελατών, ενίσχυση του δικτύου με τηλεχειριζόμενους διακόπτες φορτίου, με σύγχρονα, τηλεχειριζόμενα ενδεικτικά διέλευσης σφάλματος σε υπόγειο και εναέριο δίκτυο, με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης των Υ/Σ 150KV και των αναχωρήσεων γραμμών Μ.Τ. Επίσης, έγινε ένταξη στο GIS (Geographical Information System) στην κατεύθυνση βελτίωσης και ανάπτυξης του δικτύου, κι έγινε εφαρμογή νέων σύγχρονων μεθόδων εργασίας για καλύτερη απόδοση, όπως: Εγκατάσταση βλαβοληπτικού κέντρου, χρήση τάμπλετ συνδεδεμένων με τις διαδικτυακές εφαρμογές της εταιρείας για εργασία από απόσταση. 

Τέλος, έγινε επέκταση της μηχανοργάνωσης, μέσω εισαγωγής GIS μεθόδων στην μελέτη και στην σχεδίαση του δικτύου.
 
(του Διονύση Βοργιά, xronos.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου