Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΡΑΕ για τα Η/Ζ ισχύος 800kW της ΔΕΗ στη Μεγίστη

Αναρτήθηκε στη πλατφόρμα της Διαύγεια η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία χορηγεί άδεια παραγωγής στην ΔΕΗ για την προμήθεια και εγκατάσταση 2 νέων Η/Ζ ισχύος 400kW έκαστο, για την κάλυψη επάρκειας ισχύος στο Ηλεκτρικό Σύστημα Μεγίστης.
Σύμφωνα με τον σχετικό Πίνακα Στοιχείων Άδειας Παραγωγής και τους γενικούς και ειδικούς όρους της άδειας, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη θα καίνε ελαφρύ πετρέλαιο ντίζελ, ενώ η συνολική ονομαστική ισχύς των μονάδων ανέρχεται στα 800 kW. Ως ημερομηνία ένταξης των μονάδων ορίζεται η 1η Ιουνίου 2019 και ημερομηνία λήξης άδειας παραγωγής έχει οριστεί η 1η Ιουνίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ.

Αναφέρεται ακόμη πως «σε περίπτωση που στο ανωτέρω Μη Διασυνδεδεμένο Νησί, στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν τα νέα Η/Ζ δυνάμει της παρούσας άδειας και για όσο χρόνο αυτή διαρκεί, εγκατασταθεί πρόσθετο δυναμικό παραγωγής πριν ή κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας άδειας (μόνιμη αδειοδοτημένη μονάδα σύμφωνα με τις σχετικές άδειες παραγωγής που έχουν χορηγηθεί στη ΔΕΗ Α.Ε. ή πρόσθετο δυναμικό που πρόκειται άλλως να εγκατασταθεί), παύει να ισχύει η παρούσα άδεια παραγωγής για τα Η/Ζ που προβλέπονται για το εν λόγω νησί ή, σε περίπτωση μερικής κάλυψης των αναγκών αυτών, παύει να ισχύει η παρούσα άδεια για το αντίστοιχο μέρος».
Ολόκληρη την απόφαση της ΡΑΕ μπορείτε να την βρείτε εδώ.



 https://energypress.gr/news/dimosieytike-i-apofasi-tis-rae-gia-ta-iz-ishyos-800kw-tis-dei-sti-megisti-eos-162022-se-ishy-i

Αρχειοθήκη ιστολογίου