Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αλλαγές στην επιχειρησιακή κουλτούρα της ΔΕΗ σχεδιάζουν καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Γιάννα Παπαδημητρίου
Η εφαρμογή ενός οργανωμένου πλαισίου διαχείρισης κινδύνου αποτελεί βασικό ζητούμενο για τη ΔΕΗ, εφόσον η διοίκησή της μοιάζει αποφασισμένη να αλλάξει την επιχειρησιακή κουλτούρα και το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης.
Τη διαπίστωση αυτή συμμερίζεται και η Επιτροπή Ελέγχου της ΔΕΗ υπό τον κ. Γ. Βενιέρη (Καθηγητή Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ), έχοντας μάλιστα προετοιμάσει σχετική πρόταση, η οποία θα τεθεί υπόψη των μετόχων της ΔΕΗ προς έγκριση στην 17η Τακτική Γενική Συνέλευση της επιχείρησης την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελέγχου υπογραμμίζει ότι στόχος της Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνου Σχεδιασμού και Ελέγχου της ΔΕΗ είναι η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την  εισαγωγή ενός οργανωμένου πλαισίου διαχείρισης κινδύνων.
Η προεργασία για την εκπόνηση αυτού του οδικού χάρτη έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα οι προτάσεις της εν λόγω Διεύθυνσης θα τεθούν υπόψη της διοίκησης της ΔΕΗ.
Σε περίπτωση που οι σχετικές προτάσεις εγκριθούν, η Διεύθυνση θα προχωρήσει στην προετοιμασία αυτού του πλαισίου.
Στην ίδια κατεύθυνση, η Επιτροπή Ελέγχουν της ΔΕΗ έχει θέσει ως προτεραιότητα την εγκαθίδρυση «κουλτούρας εσωτερικού ελέγχου» εντός της εταιρείας, εκτιμώντας ότι αυτή αποτελεί τη μείζονα διασφάλιση για την τήρηση των διαδικασιών εύρυθμης λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία και η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της επιχείρησης αναβαθμίστηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ του περσινού Ιουνίου, με σαφή προσανατολισμό στα θέματα χρηματιστηριακής αναφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, η σύνθεσή της αυξήθηκε κατά ένα μέλος (πλέον είναι τετραμελής), με τον o κ. Ν. Φράγκο, Καθηγητή Ασφαλιστικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να επιλέγεται ως τέταρτο μέλος.


Αρχειοθήκη ιστολογίου