Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων ΔΕΗ: Η επιχείρηση έχει τρομερά προβλήματα - Αν δεν αλλάξει κάτι, τελειώνει


Για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση αλλά και τις τεράστιες οφειλές των καταναλωτών προς αυτήν μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.
Ο κ. Μπίτζας μάλιστα τόνισε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν έχουν καταστρέψει την επιχείρηση και πως αν δεν αλλάξει κάτι, η ΔΕΗ τελειώνει. «Η ΔΕΗ πλέον έχει τρομερά προβλήματα ρευστότητας, υπάρχουν πάρα πολλά χρέη, την κλέβει όλος ο κόσμος, την κλέβουν οι προμηθευτές, κάνουν δημοπρασίες για να πάρουν φθηνή υδροηλεκτρική και λιγνιτική ενέργεια, την οποία χρησιμοποιούν στο εξωτερικό και δεν την ρίχνουν στην αγορά για να πέσουν οι τιμές. Το ρεύμα το παίρνουν κάτω του κόστους. Αν δεν αλλάξει κάτι, η ΔΕΗ τελειώνει. Αυτές οι πολιτικές έχουν καταστρέψει τη ΔΕΗ, η ΔΕΗ έχει 2,5 δισ. οφειλές. Πρέπει να αναδείξουμε τα αίτια γιατί φτάσαμε έως εδώ», δήλωσε
χαρακτηριστικά ο κ. Μπίτζας.
Αναφερόμενος στον διακανονισμό των καταναλωτών, ο κ. Μπίτζας υποστήριξε ότι «η επιχείρηση έχει δείξει την ευαισθησία της. Ανάλογα με την κατηγορία των καταναλωτών, τη συνέπεια που έχει, το μέσο όρο του μηνιαίου λογαριασμού, το προφίλ του καταναλωτή επηρεάζουν και όλα αυτά σύμφωνα με τη ΡΑΕ. Αν πας σε ιδιώτη- πάροχο , στον δεύτερο λογαριασμό είσαι κομμένος», τονίζοντας ότι «στο κοινωνικό- οικιακό τιμολόγιο οι δόσεις πολλές φορές ξεπερνούν τις 36, εξαρτάται από τη συνέπεια του καταναλωτή και την αναγκαιότητα που διαγράφεται μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Η προκαταβολή δεν είναι 40%, είναι μικρότερη και οι 36 δόσεις μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Δεν είναι όλες οι κατηγορίες ίδιες, αυτό το συνεκτιμά άμεσα ο εργαζόμενος που είναι μπροστά. Όλα εξαρτώνται από το προφίλ του καταναλωτή αλλά πρέπει να δώσει προκαταβολή. Πολλές φορές η προκαταβολή είναι όσο μία δόση». Την αποστολή εξωδίκων σε 890.000 πελάτες της, οι οποίοι χρωστούν περισσότερο από 1 δισ. από απλήρωτους λογαριασμούς ξεκινά η ΔΕΗ. «Το πρόβλημα με του "τελικούς" καταναλωτές είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πρόκειται για 890.000 καταναλωτές που έχουν φύγει από τη ΔΕΗ και χρωστούν πάνω από 1 δισ., δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.
Παράλληλα, ο κ. Μπίτζας επέρριψε ευθύνες στη ΡΑΕ για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Πρέπει κάτι να γίνει, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που μπορούν να φεύγουν έτσι και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Η ΡΑΕ έπρεπε να έχει βρει μέτρα να προστατεύει. Όπως όλοι αυτήν την εποχή βαράνε τη ΔΕΗ για να διαλυθεί, κάνουν τα στραβά μάτια, αφού πρέπει να χάσει το 50% των πελατών, ας το χάσει μία ώρα γρηγορότερα, χωρίς να παίρνονται μέτρα και ρυθμίσεις που θα προστατεύουν όχι μόνο την επιχείρηση αλλά και τους ανταγωνιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε μάλιστα ότι «οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι από το διευθυντήριο της Ε.Ε και οι κυβερνήσεις του τόπου μας είναι εντολοδόχοι που σκύβουν αμέσως το κεφάλι και πρέπει να υποστηρίξουν οποιοδήποτε μέτρο μικρύνει τη ΔΕΗ. Στο τέλος θα τους χαρίσουμε και τους λιγνίτες».
Αναφερόμενος στις βλάβες του δικτύου, ο κ. Μπίτζας υποστήριξε ότι «από τη στιγμή που δεν ακολουθείτε μία διαδικασία συντήρησης, όταν υπερφορτώνεται το σύστημα να έχει και αυτό τις απώλειές του».

Αρχειοθήκη ιστολογίου