Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ


Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, λειτουργεί από το 1997 και με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία, Τράπεζα Αίματός που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να διαθέσει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και στον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, χιλιάδες φιάλες αίματος.
Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι φιάλες έσωσαν, στην κυριολεξία, ζωές.
     Για τη δράση του  αυτή, για τη λειτουργία της τράπεζας αίματος, το σωματείο έχει βραβευθεί από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο Κων/νο, ως μία από τις 5 κορυφαίες εθελοντικές οργανώσεις της χώρας, ενώ η τράπεζα έχει αποσπάσει βραβείο από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς και  από άλλους φορείς που αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας τούτου του φορέα.
 Η Τράπεζα Αίματος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έχει καταφέρει, με την αδιάλειπτη λειτουργία και παρουσία του, να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες και να τους παροτρύνει στην προσφορά αίματος, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αποτελούν, αναμφίβολα, τον κύριο «αιμοδότη» της τράπεζας η οποία με τη σειρά της δίνει «φιλί ζωής» σε εργαζόμενους και πολίτες.
Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης (που πάντα διακατέχονται από υψηλό αίσθημα αλτρουισμού, προσφοράς και αλληλοϋποστήριξης) στηρίζουν τον «θεσμό» της εθελοντικής αιμοδοσίας με όλη τους την καρδιά και καταφέρνουν κάθε φορά να γεμίζουν τους «ταμιευτήρες» της τράπεζάς.
Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι μία εθελοντική πράξη που «κοστίζει» 5 λεπτά από τη ζωή του ανθρώπου, αποτελεί τον κρίκο που μπορεί να συνδέσει τον συνάνθρωπό μας με τη ζωή ή την υγεία του.
Σε μία εποχή όπου ο χρόνος δε φαίνεται ποτέ να είναι αρκετός, τα 5 λεπτά που απαιτούνται για να δώσουμε αίμα και να σώσουμε μία ζωή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι υπέρ αρκετά για να έχουμε κάνει το καθήκον μας, για να έχουμε κάνει ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ.
Το video που παρουσιάζουμε, είμαστε σίγουροι πως θα «μιλήσει» για την Τράπεζα Αίματος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με πολλά περισσότερα λόγια και θα αποδείξει ότι για όλους εμάς: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Θερμά συγχαρητήρια και ένα απύθμενο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες τους οποίους τιμούμε σήμερα, αύριο αλλά και κάθε μέρα αλλά και στα νοσοκομεία και όλους τους νοσηλευτές που αποτελούν «καταλύτη» για την διεκπεραίωση κάθε αιμοδοσίας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της επιτροπής αιμοδοσίας (Φασίδης Ιωάννης, Περτσινίδης Κωνσταντίνος, Πουτογλίδης Κώστας, Τερζής Ευάγγελος, Ευθυμίου Αναστάσιος) που άοκνα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύεται η τράπεζα με συχνές αιμοδοσίες.                       
                                                                                  Γραφείο  Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου