Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Στο «περίμενε» έχει ο ΔΕΔΔΗΕ τις αιτήσεις των επενδυτών για όρους σύνδεσης

Θοδωρής Παναγούλης
Από τη μία ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις σύνδεσης από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, με βάση τα νέα όρια ισχύος (μέχρι 1 MW αντί για 500 KW), καθώς και από ενεργειακές κοινότητες, από την άλλη όμως οι επενδυτές που έχουν καταθέσει αιτήσεις με το παλιό «καθεστώς», βρίσκονται στην ουρά της αναμονής.
Σύμφωνα με ενδιαφερόμενους επενδυτές που επικοινώνησαν με το energypress, καταγράφεται μια δυσανάλογα μεγάλη καθυστέρηση στην ανταπόκριση του Διαχιριστή όσον αφορά τα αιτήματα, καθώς το χρονικό διάτημα για να πάρουν όρους σύνδεσης φτάνει ακόμα και τους 5 μήνες, όταν ο νόμος ορίζει ότι το χρονικό αυτό διάτημα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 1 μήνα.

Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς διεκπεραιώνουν και τις υποθέσεις με τα 500άρια φωτοβολταϊκά πάρκα, ωστόσο το πρόβλημα για τους ενδιαφερόμενους παραμένει.
Η συμφόρηση που υπάρχει στις υπηρεσίες του Διαχειριστή αποτελεί και το λόγο για τον οποίο επι του παρόντος ο ΔΕΔΔΗΕ θα υποδέχεται και θα διεκπεραιώνει αιτήσεις σύνδεσης μόνο για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, και όχι για συστήματα που περιλαμβάνουν και αποθήκευση.

 https://energypress.gr/news/net-metering-sto-perimene-ehei-o-deddie-tis-aitiseis-ton-ependyton-gia-oroys-syndesis

Αρχειοθήκη ιστολογίου