Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Με κεντρικό πυλώνα τη ΔΕΗ θα μετασχηματιστεί το ενεργειακό σύστημα της χώρας


του Γιώργου Στάσση

Το 2020 αναμένεται είναι μια χρονιά μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Για τον ενεργειακό τομέα και για τη ΔΕΗ συνεχίζονται οι αλλαγές, που ξεκίνησαν στο Β’ εξάμηνο του 2019, με αιχμή του δόρατος την απολιγνιτοποίηση και τον ενεργειακό μετασχηματισμό.
Η επόμενη ημέρα για τη ΔΕΗ θα είναι πιο πράσινη, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στην ενεργειακή μετάβαση, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρείς που προκύπτουν από αυτήν. 
Η ισχύς των μονάδων της ΔΕΗ, που θα αποσυρθεί θα καλυφθεί από νέες επενδύσεις με έμφαση στις ΑΠΕ και τα υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας θα αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα γύρω από τον οποίο θα μετασχηματιστεί συνολικά το ενεργειακό σύστημα της χώρας. 
Η ΔΕΗ πλέον αλλάζει. Μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονίζει την εταιρική της διακυβέρνηση, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Το σχέδιο ανάταξης και εκσυγχρονισμού που έχουμε θέσει σε εφαρμογή, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να πρωταγωνιστήσει στις σύγχρονες προκλήσεις στο χώρο της ενέργειας, προς όφελος τόσο των μετόχων της όσο και των καταναλωτών.
Και η νέα ΔΕΗ, όπως έκανε και στο παρελθόν, με συνέπεια και κοινωνικό πρόσωπο, θα συνεχίσει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο, πρωτοπορώντας και ανοίγοντας το δρόμο στο μέλλον.
---------------------
Ο κ. Γιώργος Στάσσης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου