Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Κ. Βαρσάμης (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ): «Παλεύουμε να μη γίνει το νομοσχέδιο πράξη»

Για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων, αφορά την απολιγνητοποίηση στη χώρα και την μείωση της έκπτωσης στο τιμολόγιο των εργαζομένων, μιλά στην εκπομπή One Direct, o ταμίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Κοσμάς Βαρσάμης.
«Παλεύουμε να μη γίνει το νομοσχέδιο πράξη» εξηγεί. Σημειώνει πώς η μονιμότητα των εργαζομένων έχει αρθεί από «το 2010, και νομοθετικά από το 2012, επί εποχής μνημονίων. Μετά το 2012, περισσότεροι από 100 συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί για διάφορους λόγους. Είναι ένα θέμα που δεν υφίσταται». Ως προς αυτό επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ανακινεί ένα θέμα που «δεν υπάρχει».

Για το μειωμένο τιμολόγιο, λέει, πως «είχαμε έκπτωση με νομοθεσία του 1989. Ήταν ο πατέρας Μητσοτάκης τότε που τη θέσπισε. Εμείς θέλαμε να κάνουμε διάλογο για την έκπτωση. Αντιθέτως ο υπουργός είπε πως θα μειωθεί στο 30%. Το οποίο, αν υπολογίσεις τον φόρο, ουσιαστικά είναι 10%». Αναφορικά με την απολιγνητοποίηση εξηγεί πως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει συνεχώς συναντήσεις με εργαζομένους και σωματεία, αναζητώντας λύσεις. «Το 45% του ΑΕΠ της Κοζάνης παράγεται από τους εργαζόμενους γύρω από την ΔΕΗ. Το ίδιο ισχύει και για τη Μεγαλόπολη» καταλήγει.
Δείτε εδώ το βίντεο της συνέντευξης του κυρίου Βαρσάμη στην εκπομπή One Direct. 


Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου