Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΚΚΕ: Πολιτική συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην Ενέργεια

Πολιτική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Ενέργειας της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις με επίκεντρο την Ενέργεια αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς με ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή», πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα γίνει στην οδό Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος, στα γραφεία Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας και στη σχετική  ανακοίνωση τονίζεται: 
«Ο κλάδος της Ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο των γενικότερων εξελίξεων τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Η αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων και αντίστοιχα των χωρών τους οξύνεται ολοένα και περισσότερο αφού το μεγάλο ζήτημα είναι από τη μία ο έλεγχος των πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και από την άλλη ο κλάδος συνολικά της Ενέργειας να αποτελέσει νέο πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια.
Έτσι από τη μία βλέπουμε να αναζωπυρώνονται επικίνδυνα πολεμικές εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια και από την άλλη να συντελούνται με γρήγορους ρυθμούς συνολικότερες μεταρρυθμίσεις γύρω από τα ενεργειακά. Από το "πράσινο new deal" και την πολιτική "απεξάρτησης" από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι την ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Πρόκειται για εξελίξεις από τις οποίες οι εργαζόμενοι θα βγουν χαμένοι σε κάθε περίπτωση.
Η πολιτική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας που με συνέπεια ακολουθεί τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση στην ουσία αποτελεί το σχέδιο της αστικής τάξης της χώρας ώστε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι της μοιρασιάς της λείας. Αποκρύπτουν όμως ταυτόχρονα τους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στις ενδοϊμπεριαλιστκές αντιπαραθέσεις. Με την πολιτική της απελευθέρωσης, των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στον κλάδο μιλάνε για "εκσυγχρονισμό", "ανταγωνιστικότητα" και "ανάπτυξη". Την ίδια στιγμή χτυπιέται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, εντείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, εντατικοποιείται η εργασία, καταστρατηγούνται οι ΣΣΕ όπου υπάρχουν, αυξάνει ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων αφού ακόμα και όσοι δεν έχουν υποστεί άμεση μείωση μισθών, τα κέρδη που βγάζουν με τη δουλειά τους για τα μονοπώλια του κλάδου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν μαζί του. Να ακούσουν την πρότασή του, να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα και να σκεφτούν με βάση τις εξελίξεις ποια είναι η προοπτική που εκφράζει τα δικά τους συμφέροντα.
Ο δρόμος της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και της υποταγής δεν είναι ο δικός μας δρόμος.
Σας καλούμε στη μόνη σήμερα ρεαλιστική λύση, της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι, το σοσιαλισμό.
Δεν υπάρχει δίκαιη λύση στο άδικο και απάνθρωπο σύστημα που ζούμε.
Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής».

Αρχειοθήκη ιστολογίου