Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Θετική έκθεση της S&P για το σχέδιο της ΔΕΗ -Θα βελτιώσει την χρηματοοικονομική σταθερότητα της επιχείρησης


Σε έκθεσή του, ο S&P αναφέρει, σχετικά με το σχέδιο για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ, ότι είναι πιθανό να βοηθήσει στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της επιχείρησης. Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει- σύμφωνα με τη ΔΕΗ- ότι οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης είναι ευθυγραμμισμένες με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό και τους στόχους της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και είναι επικεντρωμένες στην ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας.
S&P για τη ΔΕΗ

Στην έκθεσή της για τη ΔΕΗ, η S&P αναφέρει ως σημεία ενδιαφέροντος τις ανακοινώσεις για:    Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024
    Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ
    Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας
    Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους
    Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

«Είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της εταιρείας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. «Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών», συμπλήρωσε.
Πηγή: iefimerida.gr

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)

Ενημέρωση, Πολιτική, Εργασιακά, Εθνικά Θέματα, Ιστορία, Ορθοδοξία, Πολιτισμός (www.ideognomi.gr)
«Προτιμώ τον θάνατον παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχη του εις την αφοσίωσίν μου». (Ιωάννης Καποδίστριας)

Αρχειοθήκη ιστολογίου