Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – διοίκησης για μείωση προσωπικού

 

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, με τη διοίκηση της ΔΕΗ για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

Όπως είπε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, αναμένεται να αποφασιστεί η επόμενη μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το business plan, η διοίκηση της ΔΕΗ θέλει να μειώσει το προσωπικό κατά 4.500 άτομα μέχρι το 2024, ενώ προβλέπει και προσλήψεις 800 εργαζομένων. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα δυο προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν περίπου 3.000 άτομα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα αφορά το προσωπικό από τις μονάδες και τα ορυχεία του Σταθμού της Καρδιάς τα οποία ετέθησαν εκτός λειτουργίας το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Ωστόσο από αυτά μόνο 200 έχουν συμπληρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, στο mononews.gr, «δεν μπορούμε να μιλάμε για εθελούσια, αφού δεν δίνονται αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν συμπληρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Εξάλλου, αυτή την περίοδο στη Δυτική Μακεδονία «τρέχει» πρόγραμμα μοριοδότησης και  μετακίνησης προσωπικού -που δεν είναι έτοιμο προς συνταξιοδότηση- από την Καρδιά σε άλλες μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν σε λειτουργία και συγκεκριμένα στις μονάδες του Σταθμού Αγίου Δημητρίου και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Νοτίου Πεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κίνητρα που εφαρμόστηκαν το 2019 και το 2020  προέβλεπαν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αποχωρούν λαμβάνοντας πέραν της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος και κίνητρο αποχώρησης 20.000.

Εκτιμάται ότι ανάλογο κίνητρο θα δοθεί και φέτος.

www.mononews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου