Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση κάνει δώρα 1,9 δισ. ευρώ στους φίλους της του ολιγοπωλίου της ενέργειας

 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία θεωρεί υπεύθυνη για το «ολιγοπώλιο ενέργειας», ασκεί με ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Θα έλεγα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας. Αλλά δεν ισχύει. Γιατί οι υπάλληλοι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, έχουν αξιοπρέπεια», ξεκινά την ανακοίνωσή του ο κ. Τσακαλώτος και εξηγεί:

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών. Η κυβέρνηση κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της. Συγκεκριμένα δώρα 1,9 δις που βγαίνουν από το δημόσιο ταμείο και πάνε σε 5 συγκεκριμένες εταιρίες».

Συνεχίζοντας ρωτά: «Έχετε ιδέα πώς μπαίνουν δυο δισ. στο δημόσιο ταμείο; Αυτά τα δισ. που εσείς σκορπάτε σε 5 εταιρίες αντί να τους επιβάλετε πλαφόν στα κέρδη;» και προσθέτει: «Θέλω να μου πουν οι άριστοι της κυβέρνησης πού το είδανε γραμμένο ότι είναι σοβαρή πολιτική να αφήνεις ένα καρτέλ να ρυθμίζει την τιμή σε ένα αγαθό ανάγκης και μετά να πληρώνεις εσύ με λεφτά των φορολογουμένων τη διαφορά». Κλείνει με δηκτικό τρόπο και με έμμεση αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων: «Ξέρω βέβαια ότι τζάμπα τα γράφω. Τα Μέσα δεν θα τα παίξουν και η κυβέρνηση τα έχει ήδη ακούσει από πριν που τα έλεγα στο τηλέφωνο».

Αρχειοθήκη ιστολογίου