Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΚΚΕ: Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής – Μονιμοποιούνται αυξήσεις φωτιά για τον λαό


«Τα μέτρα “στήριξης” της κυβέρνησης της ΝΔ χρηματοδοτούν ξανά τους ομίλους και αποτελούν κοροϊδία για τον λαό!» αναφέρει το ΚΚΕ, καθώς, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση καλύπτει για λογαριασμό των παρόχων το μέρος των λογαριασμών που δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να εξοφληθούν από τα λαϊκά νοικοκυριά και “επιστρέφει” από τη φοροληστεία του λαού τα διάφορα… pass κοροϊδίας!»

«Χρηματιστήριο ενέργειας + Εμπόριο ρύπων + “Πράσινη” μετάβαση + Kυρώσεις = ακρίβεια για τον λαό!» αναφέρει στη συνέχεια το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αυτήν την πολιτική υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντίστοιχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν πριν από μερικές μέρες στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που “επικαιροποιεί” και “εκσυγχρονίζει” το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα “ενεργειακά προϊόντα”, δηλαδή των φόρων που εκτινάσσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!».

Το Φυλλάδιο του ΚΚΕ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι:

«Η ενέργεια είναι περιουσία του λαού και όχι εμπόρευμα!

Απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια δίνουν μόνο οι προτάσεις πάλης που έχει καταθέσει το ΚΚΕ:

-Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων -όπως ο λιγνίτης- κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την “πράσινη ανάπτυξη” και το εμπόριο ρύπων.

-Κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργειας

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

-Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG.

-Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος.

-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ! Για να μην πληρώσει πάλι ο λαός!»

Αρχειοθήκη ιστολογίου