Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Βιλιάρδος: "Η κυβέρνηση της ντροπής"

Βασίλης Βιλιάρδος (Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης)

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας σχεδίαζε τη σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη έως το 2030. Όμως, σύμφωνα με τη WELT, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων απαγορεύει το πρόωρο κλείσιμο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα - εκπλήσσοντας με βέτο κατά της κατάργησης του άνθρακα». Μία χώρα που έχει έστω και ένα ελάχιστο ίχνος υπευθυνότητας, δεν προωθεί σε καμία περίπτωση την ενεργειακή της εξάρτηση – όπως φαίνεται από το παράδειγμα της Γερμανίας. 

Μόνο η ελληνική κυβέρνηση (η οποία δεν είναι ανόητη αλλά πολιτικά κυνική, ενώ μοιράζει χρήματα για να κερδίζει περισσότερα - γιατί άλλωστε να έχει δικά της ΜΜΕ, όταν τα εξαγοράζει με δικά μας χρήματα;), προέβη στο έγκλημα της κατάργησης του λιγνίτη και στην πλήρη σχεδόν ενεργειακή εξάρτηση της πατρίδας μας – έχοντας την ανευθυνότητα, την κυνικότητα καλύτερα αφού αυτό εξυπηρετεί την εγχώρια και ξένη Ολιγαρχία, να πετάξει από το παράθυρο αποθέματα λιγνίτη αξίας πάνω από 250 δις €.

Δυστυχώς κάτι ανάλογο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων – με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε μία από τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην ΕΕ, καθώς επίσης ένα πραγματικό «θέατρο ανοησίας» με τα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. 

 Όσον αφορά τις δήθεν ανεξάρτητες Αρχές μας, ούτε αυτές αντέδρασαν όπως η γερμανική – τεκμηριώνοντας πως μόνο ανεξάρτητες δεν είναι. Είναι δυνατόν έτσι να ορθοποδήσει ποτέ η Ελλάδα; Δεν θα παραμείνει στο διηνεκές σε καθεστώς κυλιόμενης χρεοκοπίας, με την πτώχευση απλά να αναβάλλεται για το μέλλον; Τι θα συμβεί μετά το 2032, όπου θα προστεθούν στο δημόσιο χρέος των 405 δις € μας οι παγωμένοι τόκοι των 25 δις € του EFSF, συν τα χρεολύσια των 97 δις €; Πόσο μάλλον όταν τότε θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, χωρίς να έχει μειωθεί ούτε κατά 1 € το δημόσιο χρέος μας που, αντίθετα, αυξάνεται συνεχώς; Όταν το ιδιωτικό μας χρέος των 380 δις € και ειδικά το κόκκινο που επίσης αυξάνονται, θα έχουν εξαθλιώσει την πλειοψηφία των Πολιτών, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται με την πληρωμή των φόρων; Με τους Έλληνες να ληστεύονται από τα καρτέλ των τραπεζών, των εταιριών ενέργειας κοκ. που έχουν πια κυριαρχήσει στη χώρα μας; Δεν πρέπει να είναι ανόητος κανείς για να πιστεύει πως η πράσινη ενέργεια θα αντικαταστήσει γρήγορα και εξολοκλήρου τα ορυκτά καύσιμα; Όσο για τις θριαμβολογίες σχετικά με την επενδυτική βαθμίδα, αρκεί κανείς να σημειώσει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε, με πολύ καλύτερη επενδυτική βαθμίδα από τη σημερινή – οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν η προπαγάνδα και η κοροϊδία, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μία ελεύθερη πατρίδα που την καταντήσαμε ξανά σκλαβωμένη, εξαθλιώνοντας παράλληλα τους Πολίτες της. Σίγουρα η σημερινή δεν είναι η κατάλληλη ημέρα για τέτοια σχόλια, αλλά η είδηση από τη Γερμανία μας εξόργισε σε μεγάλο βαθμό - όσον αφορά την Ελλάδα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου