Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Ρελάνς τιμών για το φθηνότερο πάροχο της αγοράς ρεύματος - Τι δείχνουν οι τιμές στα κίτρινα

 

Ρελάνς τιμών για το φθηνότερο πάροχο της αγοράς ρεύματος - Τι δείχνουν οι τιμές στα κίτρινα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο ανταγωνισμός στην αγορά προμήθειας ρεύματος, καθώς οι πάροχοι συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα προϊόντα με διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά και χαμηλότερες τιμές. Τελευταίο παράδειγμα η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή το προϊόν Ρεύμα Maxi Home Fixed με 12,3 λεπτά/KWh που είναι αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σταθερό για διάστημα 8 μηνών όση είναι και η διάρκεια του συμβολαίου. Το Ρεύμα MAXI Home Fixed διαθέτει τη χαμηλότερη σταθερή τιμή της αγοράς ανεξαρτήτως χρώματος τιμολογίου και Παρόχου, έχει μηδενική εγγύηση για πληρωμή µε πάγια εντολή, είναι διαθέσιμο και για παροχές με νυχτερινό μετρητή με ενιαία τιμή όλο το 24ωρο και δεν υπόκειται σε καμία αναπροσαρμογή στις τιμές προμήθειας. Αν και σταθερό, το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να «χρωματιστεί» ως κίτρινο καθώς για τα μπλε τιμολόγια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν 12μηνη διάρκεια. 

Το προϊόν της Φυσικό Αέριο είναι ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ My Home 4 All το οποίο έχει πάγιο 4,9 ευρώ και τελική τιμή προμήθειας 12,405 λεπτά/KWh για το μήνα Ιανουάριο. Επίσης κίτρινο τιμολόγιο στα 13,28 λεπτά/KWh διαθέτει για το μήνα Ιανουάριο και η Protergia. 

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, αναμένεται με ενδιαφέρον να ανακοινωθούν και από άλλες εταιρείες τα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια για το μήνα Ιανουάριο. Με βάση τη διακύμανση των τιμών χονδρικής οι τιμές που θα ανακοινωθούν αναμένεται να κινηθούν στην περιοχή των 12 – 13  λεπτών/KWh, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κιλοβατώρας που δίνουν οι πάροχοι που θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο του φθηνότερου στην αγορά. 

Εκτός από τα κίτρινα τιμολόγια, θυμίζουμε ότι στα πράσινα η χαμηλότερη χρέωση που ανακοινώθηκε προήλθε από τη ΔΕΗ με 13,635 λεπτά/KWh με πάγιο 5 ευρώ, με δεύτερη την ΕΛΙΝΟΙΛ με χρέωση 14,038 λεπτά/KWh και πάγιο 5 ευρώ και τρίτο τον Ήρωνα με χρέωση 14,052 λεπτά/KWh και πάγιο 5 ευρώ. 

Στα σταθερά εκτός από το προϊόν της Φυσικό Αέριο, η φθηνότερη χρέωση για 12μηνη διάρκεια είναι από την ΕΛΙΝΟΙΛ με 14,9 λεπτά/KWh ενώ ακολουθεί η ΖΕΝΙΘ me 16 λεπτά/KWh (και τα δύο προϊόντα έχουν πάγιο 5 ευρώ)

Αρχειοθήκη ιστολογίου