Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΗ: Παράταση και διεύρυνση για τις 36 δόσεις - Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρώτη φορά μετά από... χρόνια


Το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε σήμερα την παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή για ένα μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση, τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν, .
Επίσης, όπως τονίζεται, η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους.
Παράλληλα, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της
περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.
Εν τω μεταξύ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, με αφορμή τα αποτελέσματα του ομίλου, σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της εισπραξιμότητας και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔEΗ καταγράφεται ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο η για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια μείωση του αντίστοιχου ποσού σε απόλυτα μεγέθη. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη διακανονίσει οφειλές συνολικού ύψους πλέον του €1,1 δισ. άνω των 400.000 πελατών. Οφείλεται επίσης στην επιβράβευση της συνέπειας με έκπτωση 15% για την τακτική πληρωμή των λογαριασμών, καθώς και στη στοχευμένη προσπάθεια αποκοπών σε οφειλές με μεγάλα χρέη.
Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε σχετικά τα εξής: "Συγχαίρουμε τους εργαζομένους του Ομίλου που με αυταπάρνηση μερικές φορές δεχόμενοι επιθέσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση παρανομιών και αντικοινωνικών συμπεριφορών. Η αντιστροφή αυτής της τάσης πρέπει να παγιωθεί και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παράταση των διακανονισμών των 36 δόσεων και οι λοιπές ρυθμίσεις για τις διάφορες κατηγορίες των οφειλετών. Εκτιμούμε ότι ο συνδυασμός των στοχευμένων αποκοπών και των διακανονισμών θα φέρουν πιο απτά αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τις αρχές του 2017".

www.energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου