Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΗ



Ότι και να πούμε είναι λίγο για αυτά που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στον Όμιλο ΔΕΗ.
Με απόφαση της κυβέρνησης παραδίδεται στο υπερταμείο το 34% των μετοχών του Ομίλου ΔΕΗ, συν το 17% που παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ και οδεύει προς πώληση άμεσα, ασχέτως των επικοινωνιακών παραληρημάτων του πιο αναξιόπιστου αρμόδιου υπουργού.
Η μη ένταξη του ΑΔΜΗΕ δεν έγινε γιατί βρίσκεται σε α ιδιωτικοποίησης και θα έχει ολοκληρωθεί πριν την πώληση της ΔΕΗ, άλλωστε τον έχουν υποσχεθεί σε άλλα συμφέροντα.
Γίνεται αντιληπτό ότι η ΔΕΗ ΠΩΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ και εξολοκλήρου, προς ικανοποίηση των διεθνών τοκογλύφων.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ, καταδικάζει αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης και θα την αντιπαλέψει μαζί με τους εργαζόμενους.
Η Τρόικα θα έχει τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις ΔΕΚΟ που ανήκουν στο υπερταμείο και θα ασκεί επί της ουσίας Διοίκηση, μέσω του πανίσχυρου Εποπτικού Συμβουλίου, που θα είναι της επιλογής της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Ξεπουλούν τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, απεμπολούμε το βασικό κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, παραχωρούνται στρατηγικές υποδομές, με συνέπεια η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία, να παραμένει στις καλένδες και στη φαντασία ιδεοληπτικών τροβαδούρων μιας άλλης παρωχημένης εποχής.
Τέτοιες αντεθνικές αποφάσεις δεν τόλμησε να πάρει στο παρελθόν καμία κυβέρνηση, όσο κοινωνικά ανάλγητη και να ήταν.
Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τον Έλληνα καταναλωτή αυτό συνέβη από μια «δήθεν» αριστερή και κατά τα άλλα «φιλεύσπλαχνη και φιλεργατική» κυβέρνηση.
Αυτό αποδεικνύει την πλήρη υποτέλεια και οσφυοκαμψία της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία πλήρως υπηρετούν σαν γνήσια τέκνα τους
Η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση που γίνεται δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, βαφτίζοντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση σε αξιοποίηση.
Αλλάζουν τις λέξεις και νομίζουν ότι αλλάζουν πολιτικές, το μόνο που δεν αλλάζουν είναι ο καμουφλαρισμένος νεοφιλελευθερισμός που πιστά εφαρμόζουν και υπηρετούν.
Πόσο μελάνι  χύθηκε και κροκοδείλια δάκρυα, πόσες κραυγές ακούσαμε στο παρελθόν, για τον ΑΔΜΗΕ και τη «Μικρή ΔΕΗ», τώρα κάποιοι έπαθαν αμνησία, γιατί όλα αυτά μοιάζουν ως παρωνυχίδα μπροστά στη ληστρική επιδρομή που γίνεται σε όλες τις ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα από τους νεοταξικούς αρχιδιαπλεκόμενους παραχαράκτες της αλήθειας.
Οι μάσκες πέσανε και φάνηκε η γύμνιά τους, φάνηκε το άλλο πρόσωπο, το αντικοινωνικό, το ανάλγητο, το αντεθνικό, το ταυτισμένο με την οικονομική ολιγαρχία.
Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων, μερίδα της συνδικαλιστικής ηγεσίας, ευκαιριακού συνονθυλεύματος,  προσπαθεί να γίνει αρωγός της κυβέρνησης, εκτελώντας εντολές της Διοίκησης της Επιχείρησης, με σκοπό να  περάσουν ανώδυνα τα πιο αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζουν.
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ θα αναδείξει όλα τα κακώς κείμενα που συντελούνται και θα πράξει  με γνώμονα το συμφέρον όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και όχι διάφορων ομάδων.
Ήμασταν και θα είμαστε πάντα απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και το έχουμε αποδείξει, γιατί για εμάς προέχει ο εργαζόμενος και όχι η ταύτισή μας με την διαπλοκή.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου