Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντική διεθνή τιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ

Νέα πολύ σημαντική διεθνή τιμητική διάκριση έλαβε ο κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), καθώς συμπεριλαμβάνεται στη φετινή λίστα «Top 1% Most Cited Researchers» του ομίλου Thomson Reuters. Πρόκειται για τη λίστα του έγκριτου διεθνούς ομίλου, η οποία περιλαμβάνει ερευνητές από όλες τις επιστήμες με τις περισσότερες αναφορές στο έργο τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη φετινή λίστα συμμετέχουν περίπου 3.350 ερευνητές από όλες τις επιστήμες, εκ των οποίων 155 προέρχονται από τον τομέα της Μηχανικής και μόνο 9 υπηρετούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Από τους 9 Έλληνες Επιστήμονες που διακρίθηκαν στη φετινή λίστα, οι 4 είναι
Μηχανικοί και προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκτός από τον κ. Ν. Χατζηαργυρίου, πρόκειται για τους κ. κ Κ. Ρακόπουλο, Ευαγ. Γιακουμή και Δ. Ρακόπουλο, οι οποίοι ανήκουν όλοι στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.
H λίστα «Highly Cited Researchers» του ομίλου Thomson Reuters έχει ως στόχο να αναδείξει τους κορυφαίους επιστήμονες ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η λίστα του 2016 δίνει έμφαση στα σύγχρονα ερευνητικά επιτεύγματα, καθώς περιλαμβάνει τα ερευνητικά έργα που κατατάσσονται στο τοπ 1% με τις περισσότερες αναφορές για την περίοδο από το 2004 έως το 2014.

 http://energyin.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου