Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λέει ο ΛΚΔΜ/ΔΕΗ για το χθεσινό εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο


Σε ανακοίνωσή σχετικά με το χθεσινό ατύχημα στο Νότιο Πεδίου, η ΔΕΛΚΔΜ σημειώνει ότι ο οδηγός του ανατραπέντος οχήματος ήταν έμπειρος, το όχημα ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ πρόσφατα είχε τσιμεντοστρωθεί και το οδόστρωμα στο σημείο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σήμερα Τρίτη 20-09-2016 και περί ώρα 14.50 – 14.55μ.μ. στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου συνέβη τροχαίο ατύχημα
Όχημα UNIMOG μεταφοράς προσωπικού, οδηγούμενο από αδειούχο οδηγό εκτελούσε επί τόπου αλλαγή της απογευματινής βάρδιας (15.00 – 23.00μ.μ.) προς τον εκσκαφέα SE5 του Υποτομέα λιγνιτικού κοιτάσματος του Τομέα Εκμ/σης
του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου.
Κατά την μετάβασή του προς τον εν λόγω εκσκαφέα και πλησιάζοντας προς το λιγνιτικό σύμπλεγμα το όχημα παρεξέκλινε της πορείας του, χτύπησε στην προστατευτική μεταλλική μπάρα σε γέφυρα διέλευσης ταινιοδρόμου και ανετράπη από ύψος 2 -3 μέτρων στο παρακείμενο δάπεδο του ταινιοδρόμου.
Από την πτώση του οχήματος τραυματίσθηκαν ο οδηγός και οι 4 επιβαίνοντες.
Η περισυλλογή των τραυματιών και η αποστολή τους στο Νοσοκομείο Κοζάνης έγινε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο με δύο ασθενοφόρα του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου και δύο από το ΕΚΑΒ.
Επισημαίνεται ότι το οδόστρωμα της γέφυρας είχε προ μηνός συντηρηθεί (τσιμεντόστρωση), ο οδηγός του οχήματος ήταν έμπειρος (25ετής προϋπηρεσία στο ΟΝΠ) ενώ το όχημα ήταν τελευταίας προμήθειας και σε άριστη κατάσταση.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν η Τροχαία Πτολεμαΐδας και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος».

 http://energypress.gr/news/ti-leei-o-lkdmdei-gia-hthesino-ergatiko-atyhima-sto-notio-pedio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου