Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η επίσκεψη Σκουρλέτη στην Μεγαλόπολη


Η επίσκεψη Σκουρλέτη στην Μεγαλόπολη (Video-Photo)
Επίσκεψη στην Μεγαλόπολη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αρκαδία.
Η επίσκεψη του στην Μεγαλόπολη ξεκίνησε από τον ΑΗΣ Β΄της ΔΕΗ , όπου είχε επαφές με εργαζόμενους , συνδικαλιστές και στελέχη της διοίκησης των μονάδων και του ορυχείου του Ενεργειακού Κέντρου της ΔΕΗ.
Στην πύλη της μονάδας τον υποδέχτηκαν ο Διευθυντής Θερμικών Μονάδων κ. Παναγιάρης, ο Διευθυντής του σταθμού κ.Λαμπρόπουλος, ο Διευθυντής του Ορυχείου κ. Γίδης αλλά και πολλοί συνδικαλιστές οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα του παρέδωσαν ψηφίσματα και του ζήτησαν να υποστηρίξει η
Κυβέρνηση τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Διοίκηση και εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων. Επίσης του τέθηκαν τα θέματα της στήριξης του λιγνίτη και την απαλλοτρίωσης του Τριποτάμου.
Μάλιστα ο Υπουργός είχε μια μακρά συνομιλία με τους εργαζομένους στην καντίνα του σταθμού. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης οι οποίες δρομολογούνται για το τέλοςτου χρόνου , κάτι που ανέφερε και μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης. Όπως δήλωσε, «σε όλο τον Δημόσιο τομέα υπάρχους ελλείψεις, κενά, η χώρα μας έχει περιορισμούς ως προς την πρόσληψη ατόμων. Είναι δρομολογημένος ένας μικρός αριθμός προσλήψεων για τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης που θα γίνουν ως το τέλος του χρόνου».
Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο Μεγαλόπολης όπου ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στον Υπουργό τα εξής θέματα:
Την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας στην ΔΕΗ , την αλλαγή του νόμου με τα όρια ηλικίας στους διαγωνισμούς προσλήψεων, το θέμα της απαλλοτρίωσης του Τριποτάμου, την επαναπόδοση των εδαφών των εξαντλημένων ορυχείων, συζητήθηκαν επίσης θέματα της Τηλεθέρμανσης και του παραδόθηκε η τελευταία απόφαση που είναι ενάντια στην δημιουργία χώρου ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στην Μεγαλόπολη. Για το θέμα των αποβλήτων  ο Υπουργός απάντησε στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για την Μεγαλόπολη και έσπευσε να διαψεύσει όλα όσα ακούγονται. Το ίδιο έκανε και ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλιού.
Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης είπε: Έχω ενημερωθεί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης. Δεν έχει επιλεγεί χώρος για την εναπόθεση τοξικών αποβλήτων. Δεν είναι σε γνώση μου η συγκεκριμένη χωροθέτηση για την Μεγαλόπολη.
Παρόντες ήταν και ο Παναγιώτης Μπούρας ο οποίος μίλησε στον Υπουργό για το θέμα της Τηλεθέρμανσης , ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Τριποτάμου που μαζί με τον Ανδρέα Δούκουρη έθεσαν το θέμα της απαλλοτρίωσης , δημοτικοί σύμβουλοι , συνδικαλιστές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αρκαδία αλλά και την Μεγαλόπολη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου