Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τον ΔΕΔΔΗΕ κατηγορεί ο Δήμος Αμαρουσίου για την καθυστέρηση έργων


Mε επιστολή που απέστειλε στον ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμος Αμαρουσίου ζητά την άμεση ολοκλήρωση του υπογείου δικτύου καλωδίων της ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης.
Την επιστολή υπογράφει ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Γιώργου Διδασκάλου, ο οποίος σημειώνει ότι παρότι είχαν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες, αυτές άξαφνα διακόπηκαν. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα, λόγω των ανοικτών ή πρόχειρα καλυμμένων τάφρων ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν οι εργασίες για την κατασκευή του πάρκινγκ, η έναρξη
των οποίων ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του τρέχοντος μήνα.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη για τα παραπάνω  τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου, κι όχι εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.», οι εργαζόμενοι της οποίας απεργούν, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.
Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Αμαρουσίου προς τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως είναι γνωστό, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου – Πλατεία Ευτέρπης, ευρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή υπογείου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων, εν συνεχεία δε, η ανάπλαση του υπέρ του σταθμού κοινοχρήστου χώρου, και η απόδοσή τους στη χρήση των δημοτών μας, και η εταιρεία σας ανέλαβε την υποχρέωση και εντός συγκεκριμένων προθεσμιών, να προβεί σε εργασίες αρμοδιότητός της, ώστε να καταστεί δυνατή η εξέλιξη της κατασκευής του υπόψη σοβαρού και σπουδαίου για την πόλη μας, έργου.
Όμως, αιφνίδια και αδικαιολόγητα, οι άνω εργασίες που ανελήφθησαν από την εταιρεία σας, διεκόπησαν, με αποτέλεσμα, κυρίως μεν τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων ή/και απώλειας ανθρώπινης ζωής, απ’ τις ανοικτές ή/και προχείρως καλυμμένες τάφρους, στο χώρο των εργασιών σας και αφ΄ ετέρου, την εξαιρετική καθυστέρηση κατασκευής του ανωτέρω έργο του Δήμου, με τις εντεύθεν και βαρύτατες, οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος καταστηματαρχών και εμπόρων της περιοχής κ.λπ. 
Το γεγονός δε, ότι η εταιρεία σας «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ» ανέθεσε την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αρμοδιότητός της, στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης ΑΕ», της οποίας οι εργαζόμενοι απεργούν κ.λπ., δεν μεταβάλει τα πράγματα και δεν αφορά στο Δήμο μας.
Για τους σοβαρούς αυτούς λόγους, σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών σας στον προαναφερόμενο χώρο – Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου, χωρίς η έναρξή τους και η ολοκλήρωσή τους να εξαρτάται απ΄ την απροσδιόριστη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων της εργοληπτικής εταιρείας «Τοξότης ΑΕ».
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί των ενεργειών σας, για να καταστεί δυνατή και η εν συνεχεία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και των δημοτών μας, επί του προαναφερομένου και εξαιρετικά σοβαρού για την πόλη μας, θέματος».

 http://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου