Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Να δοθεί λύση για το τροφείο των συναδέλφων στο ΔΕΔΔΗΕ



ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ-OΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΤΔΕ /ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

              Δελτίο Τύπου

Λίγους μήνες μετά την άδικη περικοπή των διατακτικών σίτισης (τροφείο) οι  συνάδελφοι του ΔΕΔΔΗΕ ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί συμβαίνει αυτή η μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων που ανήκουν στον ίδιο Όμιλο.
Η μονομερής και πραξικοπηματική απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου με επιχείρημα για  υπερβάσεις του μεσοσταθμικού μισθολογικού κόστους για τα τρία προηγούμενα έτη (2014, 2015, 2016),  δεν δίνει αποτελεσματικές και ουσιαστικές λύσεις.   
Παράλληλα να επισημάνουμε ότι η αδικαιολόγητη πολιτική να κόβονται οι αναγκαίες υπερωρίες (θεομηνίες, φυσικές καταστροφές)  και ταυτόχρονα να δημιουργούνται θέσεις νέων στελεχών ενίοτε και αδικαιολόγητες μόνο καλό δεν
κάνουν στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρίας.

Ωστόσο δεν είδαμε καμία ουσιαστική αυτοκριτική από την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες πως φτάσαμε σε αυτές τις υπερβάσεις  ενώ αναλογούν  μεγάλες ευθύνες  και στην Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων (ΔΑΝΠ) στο θέμα του σχεδιασμού και του υπολογισμού του μεσοσταθμικού ποσού. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης  έχει και ο σημερινός Πρόεδρος και Δ/Σ του Ομίλου ΔΕΗ, κος Παναγιωτάκης  ο οποίος είχε διατελέσει αρχικά Διευθυντής Προσωπικού αλλά και Οργάνωσης (ΔΟΑΕ) από την ίδρυση του ΔΕΔΔΗΕ.

Από όσο γνωρίζουμε τόσο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όσο και η Διοίκηση  του ΔΕΔΔΗΕ έχουν δώσει τις δικές τους προτάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ενέργειας και Οικονομικών (Σταθάκης και Τσακαλώτος) για την επίλυση του προβλήματος με το τροφείο και δυστυχώς οι απαντήσεις καθυστερούν αναίτια  και όλα αυτά σε βάρος του προσωπικού που όταν πρόκειται για κάθε είδους περικοπών γίνονται ταχύτατα και άμεσα ενώ όταν πρόκειται για δίκαιες παροχές τότε οι  υπεύθυνοι συσκέπτονται στο διηνεκές.

Η ΤΔΕ-ΕΤΕ-ΔΕΗ/ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ καλεί την Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ να βάλει ένα τέλος στον διαχωρισμό του προσωπικού εντός του Ομίλου και να μην δημιουργεί πατρίκιους και πληβείους και διχαστικές λογικές εκτός αν από αυτή την αναλγησία εξυπηρετούνται άλλα σχέδια και άλλοι σκοποί.



                                Γραφείο Τύπου 
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΤΔΕ/ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου