Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τροπολογίες του ΚΚΕ για χόρηγηση ενισχύσεων σε αγρότες για πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα

Δύο τροπολογίες υπέρ της ενίσχυσης των αγροτοκτηνοτρόφων αναφορικά με το πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Λαμπρούλης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις τροπολογίες, μαζί με την αιτιολόγησή τους:
- Χορήγηση ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό σε δικαιούχους τιμολογίου αγροτικού ρεύματος λόγω υψηλού κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Καθώς το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης για τους αγρότες-καταναλωτές αγροτικού ρεύματος είναι αναγκαίο για να μειωθεί το κόστος άρδευσης, το οποίο είναι μεγάλο και επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος παραγωγής του Έλληνα αγροτοκτηνοτρόφου.
- Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες. Το συγκεκριμένο μέτρο επιστροφής φόρου στους αγρότες είναι αναγκαίο για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο είναι μεγάλο και επιβαρύνει υπέρμετρα τον Έλληνα αγροτοκτηνοτρόφο. Η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι μικρή σε σχέση με την επιβάρυνσή του από αντίστοιχες φοροελαφρύνσεις που ισχύουν για άλλους “επαγγελματίες” (εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.).

(Ελευθερία)

Αρχειοθήκη ιστολογίου