Κυριακή 7 Απριλίου 2019

"Αυτή η κίνηση του κ. Παναγιωτάκη ήταν αιφνιδιαστική. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να εξυπηρετούσε κι ως σκοπιμότητες"

Με αφορμή την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, την περασμένη Παρασκευή, για την απόσυρση των μονάδων Ι και ΙΙ του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου (εισήγηση  που δεν «ήρθε» τελικά στο  Δ.Σ., λόγω των αντιδράσεων, ωστόσο η απόφαση της διοίκησης φαίνεται πως έχει ληφθεί), αλλά και την απόφαση για τη ματαίωση της απαλλοτρίωσης 6,5 χιλιάδων στρεμμάτων που είχε κηρύξει η ΔΕΗ με κωδικό ΟΝΠ 10 κι αφορά τον κάμπο της Ακρινής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου, στην Πτολεμαΐδα, κοινή συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο
Δ.Σ. της ΔΕΗ. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφερόμενος στην εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΗ γι’ απόσυρση των μονάδων Ι και ΙΙ του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 
«Αυτή η κίνηση του κ. Παναγιωτάκη ήταν αιφνιδιαστική. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να εξυπηρετούσε κι ως σκοπιμότητες. Μπορεί να είναι κι η πραγματικότητα. Πραγματικότητα, εννοώντας ότι έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι η ΔΕΗ χρήματα για την αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου δεν βάζει. Η δική μας θέση είναι ο ΑΗΣ Αμυνταίου να αναβαθμιστεί με χρήματα της ΔΕΗ. Το Αμύνταιο, αναβαθμισμένο, στον ενεργειακό σχεδιασμό χωράει. Τα χρήματα, κατά την άποψη μας, πρέπει πρωτίστως να τα διαθέσει η ΔΕΗ κι αν αυτό δεν είναι δυνατόν η συνεδριακή μας θέση καλύπτει ακόμη και σε κοινοπρακτικό σχήμα».
 Δείτε παραπάνω το βίντεο, διάρκειας 32 λεπτών, που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

Αρχειοθήκη ιστολογίου