Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΔΕΔΔΗΕ: Eνημερωτικό δελτίο από Κ. Μασούρα



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Πέμπτη  11 /04 /2019 και ώρα:11.00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν τα εξής θέματα Η.Δ:

1.  Υποβολή προς έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης χρήσης 2018.
 Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
Σημ.: Στα Οικονομικά Αποτελέσματα παρατηρείται υστέρηση των επενδύσεων και είναι αυξημένος ο αριθμός των αποχωρήσεων του προσωπικού.
2.  Διαγωνισμός αριθ. 517803/23.7.2018 για την παροχή των υπηρεσιών: «Φύλαξη κτηρίων και εγκαταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο Νομό Αττικής».
-Τελική κατάταξη παραδεκτών προσφορών στον πιο πάνω διαγωνισμό.
Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
·         Εγκρίνει την επικύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού αριθ.517803/23.07.2018 με ανοικτή διαδικασία, για την Παροχή Υπηρεσιών με αντικείμενο: «ΦΥΛΑΞΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και την τελική κατάταξη των παραδεκτών προσφορών, σύμφωνα με το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ.
·         Την ανάδειξη ως Προσωρινού Αναδόχου του Οικονομικού Φορέα «MEGA SPRINT GUARD SERVICES A.E.”, για τη δεκαεξάμηνη
Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, έναντι συνολικού τιμήματος εξακοσίων τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (€624.000,00), πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ. Τα ανωτέρω θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης και την Προσφορά του υπόψη Οικονομικού Φορέα.
·         Εξουσιοδοτεί το ΓΔΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, είτε κατακύρωσης είτε ματαίωσης της διαδικασίας.
3.   Διαγωνισμός αριθ. 503801/26.4.2018 για την προμήθεια κιβωτίων τοποθέτησης μονοφασικών και τριφασικών «έξυπνων» μετρητών Χ.Τ.
- Τελική κατάταξη παραδεκτών προσφορών στον πιο πάνω διαγωνισμό.
-Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.   
·         Εγκρίνει, την τελική κατάταξη των παραδεκτών προσφορών και την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου, του διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία, αριθ. 503801/26.04.2018 για την προμήθεια 204.000 τεμαχίων – συνολικά – δύο (2) ειδών κιβωτίων τοποθέτησης μονοφασικών & τριφασικών «έξυπνων» μετρητών Χ.Τ., του οικονομικού φορέα ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΓΙΑΜΜΗΣ ΑΒΕΕ, έναντι συνολικού τιμήματος € 2.652.000,00(πλέον Φ.Π.Α).
·         Εξουσιοδοτεί το ΓΔ/ΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου, είτε κατακύρωσης, είτε ματαίωσης της διαδικασίας. 
     4.Διαγωνισμός αριθ.507801/3.7.2018 για την προμήθεια Συγκροτημάτων Κυψελωτών Πινάκων και ανταλλακτικών αυτών.
      Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.
       Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη. 
·         Εγκρίνει την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού 507801/03.07.2018 της εταιρείας SABO ELECTRIC A.E. για την προμήθεια Συγκροτημάτων Κυψελωτών Πινάκων και ανταλλακτικών αυτών (Ομάδες Α,Β και Γ) έναντι συνολικού τιμήματος €4.086,807,00 (πλέον ΦΠΑ) για παράδοση των υλικών στις Περιφερειακές Αποθήκες του ΔΕΔΔΗΕ.
·         Εξουσιοδοτεί τον ΓΔ/ΕΛ ως αποφαινόμενο όργανο για την έκδοση απόφασης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου, είτε κατακύρωσης είτε ματαίωσης της διαδικασίας.
      5.Τύποι αναπροσαρμογής – Αντικατάσταση δεικτών σε εκκρεμείς Συμβάσεις προμηθειών. Συζήτηση και λήψη απόφασης.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
·         Εγκρίνει, για την οικονομική εκκαθάριση των εκκρεμών συμβάσεων στις οποίες οι τιμές των δεικτών αναπροσαρμογής έπαψαν να δημοσιεύονται στις καθοριζόμενες στις Συμβάσεις πηγές λήψης τους, να χρησιμοποιηθούν οι τιμές των δεικτών από τις αντίστοιχες πηγές τους. Οι αρχικές πηγές λήψης των δεικτών παραμένουν αμετάβλητες εφόσον οι δείκτες εξακολουθούν να δημοσιεύονται. Σε αντίθετη περίπτωση, λαμβάνονται οι συναφέστερες, προς τις αρχικές, πηγές και δείκτες.
      6.Διαγωνισμός αριθ.508805/5.112018 για την προμήθεια Τριφασικών Μετασχηματιστών 150/21 kv,ισχύος 40/50 MVA και 20/25 MVA, Dyn1 και ανταλλακτικών αυτών. Ματαίωση του πιο πάνω διαγωνισμού.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
·         Εγκρίνει τη ματαίωση του Διαγωνισμού 508805/05.11.2018, για την προμήθεια Τριφασικών Μετασχηματιστών 150/21Kv, ισχύος 40/50 MVA και 20/25 MVA, Dyn1 και Ανταλλακτικών αυτών, δεδομένου ότι όλες οι υποβληθείσες προσφορές κρίθηκαν μη αποδεκτές και ο διαγωνισμός απέβη άγονος εκ του αποτελέσματος.
      7.Ρυθμίσεις αποδοχών του έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας. Συζήτηση και λήψη απόφασης.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
      1.Το προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Εταιρίας και αμείβεται με μηνιαίο μισθό, θα λαμβάνει αμοιβή καθοριζόμενη στη βάση του νέου νομοθετικώς καθορισθέντος νόμιμου κατώτατου μισθού, η οποία θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα τυπικά προσόντα και το αντικείμενο απασχόλησής του, ως εξής:
     Οι εργαζόμενοι σε θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 650 ευρώ, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εκτός Τεχνιτών) 685,71 ευρώ, Τεχνιτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 750,18 ευρώ, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 791,21 ευρώ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 826,37 ευρώ, και Διπλωματούχων Μηχανικών 949,45 ευρώ. Τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται για τη συμπληρωθείσα προϋπηρεσία μέχρι 14.2.2012, με ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.
      Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα οικεία μητρώα ανέργων με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών (μακροχρόνια ανεργία), για συμπληρωθείσα προϋπηρεσία μέχρι 14.22012, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά 15% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.
      Οι παραπάνω αμοιβές ισχύουν αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου 2019 και θα εφαρμοστούν σε όλο το προσωπικό που απασχολούνταν στην Εταιρία με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, κατά την εν λόγω ημερομηνία.
      2. Ο Διευθύνων Σύμβουλος εξουσιοδοτείται για την επίλυση με Απόφασή του, κάθε θέματος που θα προκύψει από την εφαρμογή της παρούσας.
      3. Η υπόψη ρύθμιση γίνεται από ελευθεριότητα της Εταιρίας, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να την τροποποιήσει μερικά ή ολικά κατά την απόλυτη κρίση της, οποτεδήποτε κρίνει τούτο σκόπιμο.       
      8.Όροι και προϋποθέσεις για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας. Συζήτηση και λήψη απόφασης.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
      9.Υποβολή προς έγκριση της Συμφωνίας μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε – ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για τη διεξαγωγή διαγωνιστικών διαδικασιών επιλογής αναδόχων για την κατασκευή Έργων Σύνδεσης Δικτύου και Έργων Δικτύου Διανομής.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
      Την έγκριση και υπογραφή της «Συμφωνίας μεταξύ ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ για τη διεξαγωγή κοινών διαγωνιστικών διαδικασιών επιλογής αναδόχων κατασκευής Έργων Σύνδεσης Δικτύου και Έργων Δικτύου Διανομής».
      10.Σύμβαση αριθ. ΔΕΕΔ/7000000170/22.9.2016 με την εταιρία Grid Solutions Hellas ΑΕ για την παροχή των υπηρεσιών: «Ανακατασκευή έξι (6) τριφασικών μετασχηματιστών ισχύος 40/50MVA, 150/15,75-21 kv, συνδεσμολογίας Dyn1 και προμήθεια ενός (1) πλήρους σετ υλικών/ανταλλακτικών, με επανασχεδιασμό των πηνίων ΥΤ». Τροποποίηση – διευκρίνιση όρων της πιο πάνω Σύμβασης.
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
     1.Την παράταση της συνολικής προθεσμίας για την περάτωση της παροχής υπηρεσίας που είναι σαράντα ένα (41) μήνες, κατά διακόσια ογδόντα τέσσερις (284) ημερολογιακές ημέρες, οι οποίες προκύπτουν από την άθροιση των ήδη εγκεκριμένων εβδομήντα τριών (73) ημερολογιακών ημερών, των εβδομήντα έξι (76) ημερολογιακών ημερών που αιτείται ο Ανάδοχος λόγω μη υπαιτιότητάς του χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική απαίτηση καθώς και των εκατόν τριάντα πέντε (135) ημερολογιακών ημερών για την ανακατασκευή κάθε Μ/Σ. Συνεπώς, η νέα ημερομηνία πέρατος της παροχής υπηρεσιών είναι 2 3η Δεκεμβρίου 2020.
     2.Την αποδοχή των υπόλοιπων Μ/Σ, στην περίπτωση που ενδεχομένως εμφανίσουν αποκλίσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών έναντι των απαιτήσεων της Σύμβασης, με την πρόσθετη οικονομική απαίτηση που θα προκύπτει εφαρμόζοντας τις προβλέψεις της ΜΟΔ 7-2 και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην περίπτωση προμήθειας καινούριου μετασχηματιστή και αναφέρονται Παράρτημα C της Προδιαγραφής Νο SS-25/19.
     3.Την προσμέτρηση των καθυστερήσεων στην τμηματική προθεσμία πέρατος ανακατασκευής κάθε Μ/Σ με βάση τις ανακαθορισμένες ημερομηνίες παραλαβής της παραγράφου 1.1.5 του Άρθρου 5 του Συμφωνητικού. Αυτό θα ισχύσει ανεξαρτήτως του τρόπου παραλαβής των αντίστοιχων Μ/Σ και εφόσον η πραγματική ημερομηνία παραλαβής του Μ/Σ είναι ενωρίτερη από την προβλεπόμενη ημερομηνία.
     4.Για τον υπολογισμό της αναθεώρησης της τιμής του σετ υλικών/ανταλλακτικών να χρησιμοποιηθεί η πηγή του δείκτη με κωδικό 2011. Συγκεκριμένα, οι τιμές Cu και Cuo να είναι οι LME Cash Seller & Settlement τιμές ανά τόνο ηλεκτρολυτικού χαλκού (Οι τιμές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα: https://www.Lme.com/Metals/Non-ferrous/Copper).
      5.Την ανακατασκευή του 7ου Μ/Σ από τον Ανάδοχο στις εγκαταστάσεις του με τους ίδιους όρους που ισχύουν για την ανακατασκευή των υπολοίπων Μ/Σ.
      6.Την μη εφαρμογή των όρων της Σύμβασης που αφορούν στην προμήθεια ενός (1) πλήρους σετ υλικών/ανταλλακτικών για την επισκευή ενός (1) Μ/Σ στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στο Νέο Φάληρο από προσωπικό τους ΔΕΔΔΗΕ με επί τόπου επίβλεψη της όλης επισκευής από αρμόδιο του εργοστασίου του Αναδόχου.
      7.Την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης για την προμήθεια ενός σετ υλικών/ανταλλακτικών.
      8.Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή της ΔΕΕΔ ή κωλυόμενου τούτου του Βοηθού Διευθυντή της ΔΕΕΔ για την υπογραφή, για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, της σχετικής Σύμβασης.     
      11.Διαγωνισμός αριθ. ΔΠΑ/2/2018 για την παροχή των υπηρεσιών: «Εκτέλεση εργασιών κλαδέματος ή κοπής δέντρων που γειτνιάζουν με τα εναέρια δίκτυα Διανομής» & «Εκτέλεση εργασιών αποψίλωσης κάτω από τα σημεία ζεύξης, προστασίας και Υ/Σ του δικτύου Μ.Τ.» σε 12 διοικητικές Περιοχές της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Επικύρωση των αποτελεσμάτων του πιο πάνω διαγωνισμού και ανάθεση της υπόψη παροχής υπηρεσιών.   
      Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.
      1.Εγκρίνει την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ΔΠΑ/2/2018, για την ανάδειξη Αναδόχων, στις επτά (7) από τις δώδεκα (12) Περιοχές του ΔΕΔΔΗΕ που προκηρύχθηκαν με την υπόψη Διακήρυξη και την ανάθεση της Παροχής Υπηρεσιών στους τρείς 93) Προσωρινούς Αναδόχους, σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης ΔΠΑ/2/2018 και τα συνημμένα σε αυτή Τεύχη.
     2. Η σύναψη των Συμβάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη λήψη της σχετικής έγγραφης ειδοποίησης και εφόσον προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
     3. Οι Συμβάσεις να έχουν διάρκεια δύο (2) έτη. Ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί το δικαίωμα, με μονομερή απόφασή του εκδιδόμενη κατά την κατακύρωση ή και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των Συμβάσεων.
     i. Να αυξήσει τη διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) της Συμβατικής χρονικής διάρκειας, με τους ίδιους όρους και με Τιμές Μονάδας ίσες προς τις Συμβατικές ή
    ii. Να μειώσει τη διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα μέχρι τριάντα τοις εκατό (30%) της Συμβατικής χρονικής διάρκειας, με τους ίδιους όρους και με Τιμές Μονάδας ίσες προς τις Συμβατικές ή
    iii. Να επαυξήσει την ποσότητα των προς παροχή υπηρεσιών μέχρι ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) επί της αξίας, με Τιμές Μονάδας ίσες προς τις Συμβατικές ή
   iv. Να μειώσει την ποσότητα των προς παροχή υπηρεσιών μέχρι ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) επί της αξίας, χωρίς μεταβολή στις Συμβατικές Τιμές Μονάδας.
  Οι επαυξήσεις και οι μειώσεις αυτές επιφέρουν αντίστοιχη μεταβολή της Συμβατικής αμοιβής και είναι υποχρεωτικές για τους Αναδόχους, οι οποίοι δεν δικαιούνται να εγείρουν άλλες απαιτήσεις.
 4.Τον ορισμό του Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, να προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης εργασιών των Συμβάσεων και να την γνωστοποιήσει στους Αναδόχους κάθε Περιοχής ΔΕΔΔΗΕ, με την έγγραφη ειδοποίηση της υποπαραγράφου 21.1. του Άρθρου 21 της Διακήρυξης, που επέχει θέση Επιστολής Αναγγελίας Ανάθεσης της Σύμβασης.
 5.Τον ορισμό του Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, ή κωλυομένου τούτου, ενός εκ των Βοηθών Διευθυντή της κάθε Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, να υπογράψει τα σχετικά Τεύχη των Συμβάσεων.     
     ΣΗΜ.: -Έθεσα προ Ημερησίας Διάταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσουμε στην καταβολή των αναδρομικών διαφορών του Ειδικού Επιδόματος Οργανικού Στελέχους (αφορά τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού του σχετικού επιδόματος για το οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει σε διόρθωση από 01/05/2017).  
     - Με δεδομένα τα προβλήματα και τα παράπονα που έχουν διατυπωθεί από τις μονάδες αλλά και από πελάτες μας στη λειτουργία του call center των βλαβών, ζήτησα να ενημερωθώ για τις ενέργειες βελτίωσης του καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των προβλεπόμενων ενεργειών.
     -Έθεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ανάλογη ενέργεια Οικονομικής Επιβράβευσης και στους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ (Απόφαση ΔΣ 76/30.11.2018 ΑΔΜΗΕ).

Αρχειοθήκη ιστολογίου