Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: "Σας καλούμε ενωμένοι να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε ένα καταστροφικό νομοσχέδιο"

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Με απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στο νομοσχέδιο, που αφορά τη ΔΕΗ και ήδη βρίσκεται σε Δημόσια διαβούλευση.
Το υπόψη νομοσχέδιο προκαλεί ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν Ατομικές Συμβάσεις, ενώ σε συνδυασμό με την απολιγνιτοποίηση, την μερική μετοχοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, σηματοδοτεί το τέλος της Δημόσιας μορφής του Ομίλου ΔΕΗ, θέτοντας σε επισφάλεια τις θέσεις εργασίας, αλλά και τις κατακτήσεις μας που περιγράφονται στις Σ.Σ.Ε.

  • Πιο συγκεκριμένα όσοι μετακινηθούν σε θέσεις του Δημόσιου Τομέα, θα ισχύουν οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές του φορέα που θα μετακινηθούν!!! Άρα δεν θα ισχύει το μισθολόγιο ΔΕΗ!!!
  • Καταργείται η Συλλογική Σύμβαση του 1991 και συγκεκριμένα η ρύθμιση που καθόριζε την έκπτωση του τιμολογίου ρεύματος για το προσωπικό και τους συνταξιούχους του Ομίλου ΔΕΗ, έναντι αύξησης μισθού, αφού το νομοσχέδιο επιβάλλει έκπτωση 30% μόνο στο ανταγωνιστικό κομμάτι, αδιαφορώντας αν όλα αυτά έχουν θεσπιστεί με Σ.Σ.Ε. Αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο.
  • Επιπλέον θα προσλαμβάνονται στελέχη από την αγορά, οι οποίοι θα αμείβονται, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής  προσλήψεων των αμοιβών, θα υπογράφουν τριετή σύμβαση, ενώ για πρώτη φορά θα ισχύσει σε ποσοστό 20% και για τους βοηθούς Διευθυντές. Ιδιαιτέρως με αυτή τη ρύθμιση θα υπάρξουν διαφορές αμοιβών μεταξύ των στελεχών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της επιχείρησης.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Το νομοσχέδιο έρχεται για να προετοιμάσει το έδαφος για τον μελλοντικό αγοραστή στη ΔΕΗ. Επιδιώκει οι αμοιβές του προσωπικού να είναι προσαρμοσμένες σε μισθούς που επιβάλλει η ζούγκλα της αγοράς, ενώ αποτελεί την θρυαλλίδα για τον κοινωνικό αυτοματισμό του εργατικού κινήματος στους κόλπους του Ομίλου ΔΕΗ, αφού θα υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.
Σας καλούμε ενωμένοι να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε ένα καταστροφικό νομοσχέδιο για μας και τον Όμιλο ΔΕΗ.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια θα ξεκινήσουν με την είσοδο του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Επισημαίνεται ότι θα υπάρξουν ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων, ενώ εξετάζονται οι κινητοποιήσεις μας να γίνουν από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ.
 Να μη λείψει κανείς.   

 Υ.Γ. Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Μελίτης, δεν ενσωματώνονται στη ΔΕΗ παρόλο που το σχέδιο πώλησης απέτυχε. Γιατί η σημερινή κυβέρνηση, αφού το κατήγγειλε ως μη αποτελεσματικό κωλυσιεργεί την ενσωμάτωσή τους στη ΔΕΗ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου