Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Η ΓΕΝΟΠ ζητά αποπομπή Χατζηδάκη - Έντονη κριτική κατά των ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ - Αναγγέλλει κινητοποιήσεις

Το νομοσχέδιο που υπέβαλε σε διαβούλευση η κυβέρνηση είναι χειρότερο από αυτό που παρουσίασε στη ΓΕΝΟΠ ο υπουργός, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ένωσης, Γ. Αδαμίδης.
Σε συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στις αλλαγές των εργασιακών τους σχέσεων και την υπογραφή ατομικών, που δημιουργούν υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, στην επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης που θα φέρει επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που αποτελεί θέμα που θα συζητήσουν με την διοίκηση της εταιρείας και όχι με το υπουργείο, ζητώντας να προσδιοριστούν πρώτα οι ανάγκες.
Παράλληλα, ζητούν την αποπομπή του Κ. Χατζηδάκη καθώς όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Αδαμίδης, «καταργείται η συλλογική σύμβαση και αντικαθίσταται με ατομικές συμβάσεις, κάτι που προσιδιάζει σε νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία πάει κόντρα σε αυτά που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός υπέρ των συλλογικών συμβάσεων».

Επίσης, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι δεν θωρακίζονται πλήρως οι νεοπροσλαμβανόμενοι και ότι δημιουργούνται εργαζόμενοι «δύο ταχυτήτων». Παράλληλα, τόνισε ότι η μονιμότητα έχει καταργηθεί από το 2012 ενώ για την εθελούσια επεσήμανε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το τρέξει η διοίκηση της ΔΕΗ».
«Το 2012-2014 που έγινε η εθελούσια στον ΟΤΕ ήταν άλλες οι προϋποθέσεις που κάποιος έβγαινε σε σύνταξη. Σήμερα με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί (νόμος Κατρούγκαλου κλπ), το όριο ηλικίας είναι 62 ετών και απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας. Αυτά δεν ίσχυαν τότε που έγινε η εθελούσια στον ΟΤΕ. Τότε οι εργαζόμενοι έλαβαν εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές για πέντε έτη. Θα μπορέσει να καλυφθεί ένα ποσόν της τάξεως των 130.000 ευρώ μόνο για εισφορές όταν μιλάμε για 2.000-2.3000 εργαζόμενους στην ΔΕΗ; Και αν είναι να πληρωθούν με τέτοια ποσά οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν τότε γιατί να μην τους κρατήσουν για πέντε χρόνια και να εργάζονται προσφέροντας στην επιχείρηση;», σημείωσε σχετικά.
Με αφορμή τα παραπάνω, η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει σχετικά με τις κινητοποιήσεις της.



 https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου