Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

H απρέπεια του κ. Τσίπρα προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ


Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ)
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Τσίπρας επαναφέρει με ύπουλο τρόπο και για πολλοστή φορά την χιλιοσαλιωμένη καραμέλα για τις "αθρόες  προσλήψεις του 93", με τον αρμόδιο τομεάχη σε ενεργειακά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο  να κάνει δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος προσπαθώντας έντεχνα να ενοχοποιήσουν εργαζόμενους για τις όποιες πολιτικές αναφορές τους και παράλληλα να δημιουργήσουν μία τοξική ατμόσφαιρα σε βάρος συναδέλφων που έχουν αποδείξει έμπρακτα με τον άριστο επαγγελματισμό τους ότι είναι η ραχοκοκαλιά της Επιχείρησης αφού εδώ και πολλά χρόνια είναι στην πρώτη  
γραμμή σε όλες τις υπηρεσίες σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ (σε Ορυχεία, στα εναέρια δίκτυα, στην Εμπορία) και αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τα όποια προβλήματα προκύπτουν προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Απλά να θυμίσω στον πρώην πρωθυπουργό ότι την ίδια περίπου χρονική περίοδο σαν μαθητής εκείνος τότε, έκτιζε την πολιτική του καριέρα σε κομματικές κατευθυνόμενες καταλήψεις ενώ λίγους μήνες μετά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ  (που είχαν την ατυχία να προσληφθούν) απολυόντουσαν  με το νόμο Πεπονή δεχόμενοι τόνους λάσπης από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από δήθεν προοδευτικούς εργατοπατέρες (Πρωτόπαππας) εκείνης της αλησμόνητης περιόδου.
Εμείς λοιπόν κ. Τσίπρα εκείνο την χρονικό διάστημα  αγωνιζόμαστε με ότι μέσα διαθέταμε, κόντρα στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και ΝΑΙ(!!!) κάναμε και καταλήψεις όχι για να υπηρετήσουμε τον κομματικό μας φορέα και να ανέβουμε τα σκαλοπάτια της εξουσίας αλλά για να κρατήσουμε τις δουλειές μας.
Όταν δικαίως κ Τσίπρα, κατηγορείται τον κ. Χατζηδάκη ότι με το επερχόμενο νομοσχέδιο δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων λόγω των ατομικών συμβάσεων εργασίας που θα έχουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι (το έχει εφαρμόσει πρώτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους συναδέλφους μας στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ) κάνετε και εσείς το ίδιο από την ανάποδη στοχοποιώντας αναίτια συναδέλφους και ιδιαίτερα όσους προσλήφθηκαν εκείνη την ταραγμένη περίοδο.

Δυστυχώς για εσάς που σας πίστεψε πριν μερικά χρόνια μεγάλο κομμάτι του λαού μας έχετε φανεί κατώτερος των περιστάσεων και το πιο τραγικό είναι ότι συνεχίζετε να διχάζετε με υπόγειο τρόπο τους εργαζόμενους. Άλλωστε όσον αφορά τη ΔΕΗ αποδείξατε πόσο ασυνεπής και ανάλγητος είστε  με τις αντεργατικές ενέργειες σας, μιας και πριν έρθετε στην εξουσία είχατε δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα ξεπουλήσετε τις λιγνιτικές μονάδες και τα εργοστάσια της ΔΕΗ, ότι δεν θα ξεπουλήσετε τον ΑΔΜΗΕ και ενώ μας υποσχεθήκατε σχεδόν τα πάντα εσείς και η κυβέρνησή σας πράξατε ακριβώς τα αντίθετα.
Εν κατακλείδι όπως λέει και ο Δημόκριτος κ. Τσίπρα... "Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά".
  

Y.Γ.: Το κείμενο απευθύνεται και στην κυρία Φ. Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ) που έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις.



Αρχειοθήκη ιστολογίου