Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Εργατική Αλληλεγγύη: Τάζουν λαγούς με πετραχήλια για ταμεία δίκαιης μετάβασης και έργα


Το νομοσχέδιο για την ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, που κατέβασε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα φέρει:
  • Ερημοποίηση των περιοχών της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλούπολης, κάνοντας τες βιομηχανικά νεκροταφεία και οικονομική εξαθλίωση των κατοίκων τους.
  • Θα φέρει υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά που πολλά δεν θα μπορούν να αντέξουν το βάρος και άλλων αυξήσεων.
  • Απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας από ξένες πηγές ενέργειας, που θα την μετατρέψει σε μια αποικία, σε ένα προτεκτοράτο και θα την βάλουν σε γεωπολιτικούς κίνδυνους.
  • θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα διογκωθεί υπέρμετρα τον αριθμό ανέργων που θα οδηγήσει τους νέους σε μαζική μετανάστευση.
  • θα φέρει εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς πείνας.
Κυβερνητικά στελέχη, τοπικές αρχές, Μ.Μ.Ε ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός διαδίδουν ψέματα, για τάχα αναγκαίο κακό, τάζουν λαγούς με πετραχήλια για ταμεία δίκαιης μετάβασης και έργα στην περιοχή, που αποδεικνύονται καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Λαός και εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους αγώνες και να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, 25 Νοεμβρίου 5μ.μ.
οι ενωτικοί, μαζικοί αγώνες θα φέρουν το φώς και θα διώξουν το σκοτάδι

Αρχειοθήκη ιστολογίου