Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες οδεύει η Volterra - Στα αζήτητα... η εμπορική δραστηριότητα ως πάροχος ενέργειας


Μετά από πολλούς μήνες εμπρός-πίσω η πώληση του χαρτοφυλακίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Volterra, την οποία «τρέχει» η Eurobank, βρίσκεται προ των πυλών με την ΔΕH Ανανεώσιμες να προκρίνεται για την απόκτησή της.

Η σχέση της ΔΕH Ανανεώσιμες με την Volterra κρατούν από το 2019 όταν η πρώτη εξαγόρασε το 45% των αιολικών πάρκων της προς πώληση εταιρείας στην Αιτωλοακαρνανία και στη Βοιωτία. Η δύναμη των αιολικών πάρκων της Volterra, θυγατρικής του ομίλου AVAX, είναι συνολικής ισχύος 36ΜW, ενώ έχει σε τροχιά ανάπτυξης Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 150 MW.

Στην τελική φάση της διαδικασίας για την πώληση της Volterra είχαν περάσει η ΔΕH Ανανεώσιμες και ο ισπανικός πολυεθνικός ενεργειακός όμιλος Iberdrola. «Εξ αρχής η ζυγαριά έγερνε προς την ΔΕH Ανανεώσιμες εξαιτίας της υφιστάμενης μετοχικής σχέσης με την Volterra στα αιολικά», αναφέρει στο Euro2day.gr πηγή με γνώση της διαδικασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι δυο προσφορές – ΔEΗ Ανανεώσιμες και Iberdrola είχαν κριθεί ικανοποιητικές.

Στα αζήτητα…

Μπορεί το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Volterra να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική για την εμπορική δραστηριότητα ως παρόχου ενέργειας της προς πώληση εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται άτονο και αν υπάρξει αίσιο τέλος το retail κομμάτι θα περάσει στον έλεγχο ενός από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους του κλάδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Volterra, που ανήκει στον όμιλο AVAX, διαθέτει μερίδιο στην εναλλακτική αγορά παροχών ενέργειας κοντά στην περιοχή του 2,5% και η διαδικασία πώλησης έχει ξεκινήσει από το 2021.

της Αναστασίας Παπαϊωάννου, www.euro2day.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου