Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

"Η Ε.Ε. πρέπει άμεσα να καταργήσει τον θεσμό του χρηματιστηρίου των ρύπων"


Η Ε.Ε. πρέπει άμεσα να καταργήσει τον θεσμό του χρηματιστήριου των ρύπων. Ειδάλλως κάθε αναγκαία χρήση των ανθράκων της, θα επιφέρει μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμολογίων, ακόμη και από αυτές που εως τώρα επιφέρει, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επακόλουθη υπεραύξηση των τιμών των ενεργειακών καυσίμων.
Έτσι κάθε επιλογή για επαναφορά τον ανθράκων, στην βάση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εως την πλήρη μετάβαση και κάλυψη των αναγκών με ΑΠΕ, όσο και εαν ξενίζει ως περιγραφή, θα γίνει ο νέος εφιάλτης των καταναλωτών.
Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών της Ε.Ε. θα πρέπει άμεσα να παραμερίσουν το πολιτικό κόστος, από τον φασισμό και τους εκβιασμούς των οικολογούντων και των καλοπληρωμένων κινημάτων τους και να συγκρουσθούν τώρα με τα συμφέροντα του Φυσικού Αέριου.
Αυτός είναι ο νέος μεγάλος πόλεμος, που εαν δεν προλάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μόνο νέοι πόλεμοι και κινήματα αγανακτισμένων πολιτών θα επανέλθουν στην Ευρώπη, λόγω της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και της φτώχειας που θα προκαλεί η ηλεκτρική ενέργεια.
Η επαναφορά των ανθράκων στην Ευρώπη προϋποθέτει, την άμεση κατάργηση των χρηματιστηρίων των ρύπων και αυτή σε πολλές χώρες της Ε.Ε., δεν θα είναι η μόνη προϋπόθεση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακαλύψει έντρομη, πως η επαναχρήση των ανθράκων, έστω και πρόσκαιρα, για πολλούς λόγους, δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση, κυρίως όμως γιατί η παραγωγική διαδικασία θα είναι εντάσεως χρόνου και κεφαλαίων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου