Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν ρεύμα και κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο στις άμεσες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης



Στα χέρια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ βρίσκεται ο τελικός κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 120 ημέρες. Ο κατάλογος θα κοινοποιηθεί μέσω του Euroworking Group στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ το σήμερα το απόγευμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου να δοθεί η τελική.. έγκριση.

Το πρόγραμμα αυτό, εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.
Περιλαμβάνει:

· Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας (έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια).
· Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
· Δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό έως μηδενισμό της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.
· Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης (με στόχο σε πρώτη φάση 25.000 διαμερίσματα).
· Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με αποκατάσταση της 13ης σύνταξης σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.
· Ειδική κάρτα ετήσιας διάρκειας μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς με μειωμένη συμμετοχή για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
· Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης  στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

http://energypress.gr/news/dorean-reyma-kai-katargisi-tis-exisosis-toy-efk-sto-petrelaio-stis-ameses-metarrythmiseis-tis

πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Αρχειοθήκη ιστολογίου