Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Παραιτήθηκε και αποχωρεί ο Δ. Βαχτσιαβάνος από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

diamantisxbaxtsiavanos
Με γεμάτα ταμεία και καλά οικονομικά αποτελέσματα αφήνει τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο μέχρι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, έχει υποβάλλει προφορικά και γραπτά την παραίτησή του και πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του.
Ειδικότερα, οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας έχουν μηδενιστεί και τα ταμειακά της διαθέσιμα ανέρχονται στα επίπεδα των 42 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 φαίνεται ότι συνεχίζουν τη θετική πορεία που υπήρξε και.. το 2013. Τα κέρδη προ φόρων θα κινηθούν το 2014 στα επίπεδα των 11εκατ. ευρώ, αυξημένα πάνω από 30% σε σχέση με το 2013 που ήταν 8,6 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το 2013 υπήρξε μια πολύ καλή χρονιά, καθώς τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν αύξηση 96% σε σχέση με το 2012.
Η θετική εικόνα της εταιρείας έχει παρουσιαστεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, εκτιμάται, δε, ότι στην εικόνα αυτή βασίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για να κάνει από του βήματος της Βουλής, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, την εξαγγελία για ενίσχυση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ώστε να καταστεί πρωταγωνιστής στον τομέα των ΑΠΕ.
Κατά τα λοιπά, «ηλεκτρίστηκε» προ ημερών και τέθηκε σε λειτουργία, μετά από πολλά εμπόδια, το αιολικό πάρκο δυναμικότητας 9,9 Μεγαβάτ που έχει κατασκευάσει στο Ρέθυμνο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Αρχειοθήκη ιστολογίου