Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κοινή κάθοδος ΔΑΚΕ- “Νέο Ξεκίνημα” στις εκλογές του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

- Με το ψηφοδέλτιο “Κοινωνικό Ριζοσπαστικό Ξεκίνημα (ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ.) Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Κινήσεων Εργαζομένων”

VATALIS ARISΚοινωνικό Ριζοσπαστικό Ξεκίνημα (ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ.) Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Κινήσεων Εργαζομένων ονομάζεται το ψηφοδέλτιο με το οποίο κατέρχονται από κοινού στις εκλογές του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ “Σπάρτακος”, που θα πραγματοποιηθούν στις 3-4 και 5 Μαρτίου, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις «ΔΑΚΕ Σπάρτακος» και «Νέο Ξεκίνημα».

mastoras sakisΜιλώντας στον «Π» ο αντιπρόεδρος του «Σπάρτακου» και επικεφαλής της μιας από τις δύο παρατάξεις (Νέο Ξεκίνημα) που δημιούργησαν το ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ., Άρης Βατάλης, δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο» που είχε ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα. Σημείωσε πως ήδη «από τις προηγούμενες εκλογές του συνδικάτου (Ιανουάριο του 2012) αρκετά νέα στελέχη από διάφορους χώρους έθεταν ζήτημα ότι «δεν.. μπορεί να είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις κάτω από κομματικές σημαίες και ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός υπερκομματικού συνδικαλιστικού ψηφοδελτίου στo συνδικάτο.»
Σύμφωνα με τον κ. Βατάλη, η συζήτηση για ένα ψηφοδέλτιο σε όλο το συνδικάτο «Σπάρτακος» είχε απλωθεί εδώ και καιρό σε διάφορες παρατάξεις. Από τη συζήτηση αυτή με αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη, προέκυψε τελικά ένα ψηφοδέλτιο, το  «υπερκομματικό ψηφοδέλτιο», όπως τονίζει, με το οποίο κατέρχονται στις επικείμενες εκλογές του
«Σπάρτακου» οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ και του «Νέου Ξεκινήματος», το «Κοινωνικό Ριζοσπαστικό Ξεκίνημα Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Κινήσεων Εργαζομένων.»
Ο κ. Βατάλης κάλεσε μάλιστα τα μέλη του «Σπάρτακου» να στηρίξουν στις εκλογές του συνδικάτου το ψηφοδέλτιο ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ., «εκτιμώντας την έως τώρα αγωνιστική στάση μας απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και της επιχείρησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές αναφορές μας.»

Ήδη εκδόθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ., η οποία θα διανεμηθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε άλλους χώρους παραγωγής ενέργειας ανά την Ελλάδα στους οποίους έχει επεκταθεί η δράση του ‘Σπάρτακου», όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου και επικεφαλής της παράταξης της «ΔΑΚΕ Σπάρτακος», Αθανάσιος Μάστορας. Τόνισε δε κι εκείνος ότι «πρόκειται για ένα υπερκομματικό συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο με μόνο στόχο την πραγματική αγωνιστική διεκδίκηση.»
koipexe_page 1
Στην ιδρυτική διακήρυξη του ψηφοδελτίου ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ. αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για:
  • Ένα ψηφοδέλτιο Κοινωνικό, που θα υπηρετεί και τις κοινωνικές ανισότητες οι οποίες διευρύνονται, που θα κάνει ρήξεις στις απαιτήσεις νέων πολιτικών που θα εφαρμοστούν
  • Ένα ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, που στόχο θα έχει την προσφορά στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.
  • Ένα ψηφοδέλτιο, Ξεκίνημα μιας καινούργιας δυναμικής και νοοτροπίας στο συνδικάτο
  •  
  • http://e-ptolemeos.gr/kini-kathodos-dake-neo-xekinima-stis-ekloges-tou-spartakou/

Αρχειοθήκη ιστολογίου