Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχόμενα κρούσματα ρευματοκλοπών στη Ρόδο

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το φαινόμενο των
ρευματοκλοπών στη Ρόδο, καθώς τα κλιμάκια της ΔΕΗ διαπίστωσαν τον τελευταίο καιρό 23 τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες και πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Προϊστάμενοι της ΔΕΗ κάνουν λόγο για κύμα ρευματοκλοπής, ιδίως στις μεγάλες καταναλώσεις, που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο, και μιλούν πλέον ανοιχτά για διαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από τις κανονικές εισπράξεις της ΔΕΗ στη Ρόδο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό..
και στη δυσφήμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Επιχείρησης.
Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», έχει διαπιστωθεί αρμοδίως από τους ελέγχους:
-Ρευματοκλοπή με παρέμβαση με κόλλα σε μετρητή κατανάλωσης ρεύματος σε γνωστή επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες διαπιστώθηκε κλοπή 324.000 KW.
-Ρευματοκλοπή με παρέμβαση με λαμάκι σε μετρητή κατανάλωσης ρεύματος σε γνωστή αλυσίδα super market. Φέρεται να έχουν κλαπεί περί τα 22.000 ΚW.
-Ρευματοκλοπή σε γνωστή ξενοδοχειακή εταιρεία στην οποία διαπιστώθηκε παρέμβαση με κόλλα στους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος, ενώ υπολογίστηκε ότι έχουν κλαπεί περί τα 1.100.000 KW.
-Ρευματοκλοπή από επιχείρηση που λειτουργεί κεντρικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου. Υπήρξε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες παρέμβαση στο ρολόι με αποσύνδεση των ακροδεκτών. Εκλάπησαν περί τα 299.000 KW.
-Ρευματοκλοπή σε γνωστή ανώνυμη εταιρεία μετά από παρέμβαση με κόλλα στον μετρητή. Εχουν κλαπεί σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων περί τα 1.062.000 KW.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, καθώς πέραν των καθιερωμένων μετρήσεων που πραγματοποιούνται κάθε τετράμηνο για την έκδοση των λογαριασμών, προβαίνει συνεχώς σε έκτακτους αλλά και αιφνιδιαστικούς ελέγχους ενώ παρακολουθεί στενά και καταγράφει εντατικά τις μετρήσεις σε περιπτώσεις, όπου υπάρχει υποψία παραβιάσεων.

 http://energypress.gr/news/reuma/Kroysmata-reymatoklophs-sth-Rodo

Αρχειοθήκη ιστολογίου