Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Προς όφελος των επιχειρηματιών η ενεργειακή ένωση

Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΚΚΕ για να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή ένωση:
Η "Στρατηγική για την Ενεργειακή Ένωση" της Ε.Ε. που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή εκφράζει τις προσπάθειες διαμόρφωσης κοινής ενεργειακής πολιτικής, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών, ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών, με..
επίκεντρο τη στάση απέναντι στη Ρωσία.
Η "ενεργειακή ασφάλεια" προστίθεται στα προσχήματα για την αύξηση της επιθετικότητας της Ε.Ε. για να εκμεταλλευτεί τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Είτε με την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου που προκρίνει η ΕΕ είτε με τον "Toύρκικο Διάδρομο" που σχεδιάζει η Ρωσία, οι λαοί θα πληρώνουν πανάκριβα την ενέργεια και με φόρο αίματος, όπως στην Ουκρανία, τη Μ. Ανατολή κ.α. Η πλήρης παράδοση της ενέργειας στο κεφάλαιο υπηρετεί την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, τη μείωση της τιμής για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ μετατρέπει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα για τη στήριξη του αγωγού ΤΑΡ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, η δήλωση περί αναβάθμισης της συνεργασίας της με το Ισραήλ είναι αποκαλυπτικές. Αναδεικνύουν ότι βαδίζει στο δρόμο που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και καταδικάζει το λαό στην επικίνδυνη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 
Μόνο η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων με κοινωνικοποίηση της ενέργειας και των άλλων κλάδων της οικονομίας, με αποδέσμευση από την Ε.Ε., με εργατική εξουσία. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, με επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας. Αυτός μόνο μπορεί να εξασφαλίσει φτηνή ενέργεια για το λαό, με μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, με ανάλογη επάρκεια για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων και  την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Αρχειοθήκη ιστολογίου