Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΕΚΤΑΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

Η Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ εκπροσωπώντας τον τεχνικό κόσμο του Ομίλου, υπηρετώντας πιστά τον Ελληνικό Λαό και πάντα κοντά στις ανάγκες του, θέτει υπόψιν του ΥΠΕΝ την αναγκαιότητα χρονικής επέκτασης, του πολύ επιτυχημένου μέτρου, της χορήγησης του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης (άρθρο 36 του Νόμου 4508/2017) που αφορά πελάτες κομμένους για χρέη και έληξε τον Οκτώβριο του 2018, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Καλούμε το ΥΠΕΝ να καταβάλει άμεσα τα κονδύλια που αντιστοιχούν σε όσα νοικοκυριά έχουν ήδη περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές, γιατί πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με οριστική αποκοπή της παροχής τους, έχοντας περάσει στην καθολική υπηρεσία πελατών της ΔΕΗ εδώ και μήνες.

Επίσης το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει την αδυναμία του νόμου να καλύψει τους συμπολίτες μας που εκτός των συσσωρευμένων χρεών τους, επιβιώνουν με μηχανική υποστήριξη, εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντολές αποκοπής αλλά δεν υλοποιούνται για προφανείς λόγους.
Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη χρειάζονται αυτό το ειδικό βοήθημα σαν στήριγμα για την επιβίωση τους.
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα, αποδεικνύοντας , σε κόντρα των καιρών, ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείριση του δεν μπορεί να γίνεται με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου