Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Αδαμίδης: Διαφωνούμε με το χρόνο υλοποίησης της απόφασης απολιγνιτοποίησης


Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η απόφαση σας το Σεπτέμβριο του 2019 δεν αιφνιδίασε μόνο την περιοχή αλλά ακόμη και τους Υπουργούς σας. Δεν διαφωνούμε με την μετάβαση σε ένα καθεστώς μηδενικού άνθρακα το 2050 αλλά με αυτή τη μετάβαση που οδηγεί στην προάσπιση των συμφερόντων του φυσικού αερίου» και πρόσθεσε πως δεν «διαφωνούμε με το χρόνο υλοποίησης της απόφασης. Είναι οξύμωρο να μην είναι στο σύστημα η Μελίτη και σε λίγα χιλιόμετρα να λειτουργεί η μονάδα στη Βόρεια Μακεδονία και οι κάτοικοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί γίνεται αυτό».

Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στην Πτολεμαίδα 5 λέγοντας πως «1,5 δις κόστισε η Πτολεμαΐδα 5 και τώρα άκουσα πως θα χρειαστούν άλλα 250εκ. ευρώ για τη μετατροπή της σε τι; Σε φυσικό αέριο που θα το θέσουμε εκτός το 2030; Κάποιο λάθος έχει γίνει στους υπολογισμούς. Γίνεται να μην έχουμε ούτε μια μονάδα με δικό μας καύσιμο”;

«Κε Πρωθυπουργέ αν οι μονάδες δημιουργούν καρκίνο και βάζουν τη ΔΕΗ μέσα να τις κλείσουμε τώρα, γιατί τις κρατάμε; Για να έχει ρεύμα η υπόλοιπη Ελλάδα και μετά στύβουμε τη Δυτική Μακεδονία ως λεμονόκουπα”; Είχε προηγηθεί μια σχετική επισήμανση του  Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη, που προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Αδαμίδη.

ΠΗΓΗ: xronos-kozanis.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου