Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΗ: Ενημερωτικό δελτίο από Π. Καραλευθέρη

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

επανέρχομαι στην γνωστή σε όλους σας ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπως ανελλιπώς έκανα τόσα χρόνια. Οφείλω όμως να εξηγήσω τον λόγο που πρόσκαιρα σταμάτησα την ενημέρωση αυτή.

Ο μοναδικός λόγος ήταν, πως σύμφωνα με τις υπηρεσίες η ενημέρωση αυτή κινείται στα όρια της νομιμότητας και θίγει θέματα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΕΧΕΜΥΘΙΑΣ των αποφάσεων του Δ.Σ., που ελέγχονται από τους μηχανισμούς ελέγχου της αγοράς.

Σεβάστηκα την παραίνεση αυτή και αποφάσισα να σας ενημερώνω γενικά γύρω από τα ζητήματα της ΔΕΗ, ΜΟΝΟ από τα μέσα Μ.Μ.Ε. και διαζώσης το συνδικάτο και την παράταξή μου.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις στην ΔΕΗ είναι σημαντικές και οι αποφάσεις του Δ.Σ. πρέπει να σας γνωστοποιούνται με σωστό και υπεύθυνο τρόπο για να έχετε πλήρη εικόνα χωρίς υπερβολές και κάθε είδους στοχεύσεις.

Θα συνεχίσω προς όλους σας την ενημέρωση που όλοι γνωρίζετε για τις αποφάσεις του Δ.Σ. ,με τον ίδιο αυστηρό, υπεύθυνο, τυπικό και υπηρεσιακό τρόπο, όπως βέβαια και την τακτική μου ενημέρωση προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και όλα τα πρωτοβάθμια συνδικάτα.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Στις 26.10.2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00 μ.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

 

ΘΕΜΑ 1

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ορισμός Προέδρου της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Τον ορισμό των ιδιοτήτων των Μελών της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων, ως εξής:

1.1.          Πύρρος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Πρόεδρος.

1.2.          Δέσποινα Δοξάκη, Μέλος

1.3.          Στέφανος Καρδαμάκης, Μέλος.

 

ΘΕΜΑ 2

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών δημιουργίας, εκτύπωσης, εμφακέλωσης λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, τηλεφωνικών διακανονισμών, επιστολών και λοιπών εντύπων, ψηφιακή αρχειοθέτηση και διάθεση όλων των εντύπων σε web εφαρμογές.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Την επικύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών δημιουργίας, εκτύπωσης εμφακέλωσης λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, τηλεφωνικών διακανονισμών, επιστολών και λοιπών εντύπων, ψηφιακή αρχειοθέτηση και διάθεση όλων των εντύπων σε web εφαρμογές, στην εταιρεία INFORM ΛΥΚΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., συνολικού τιμήματος 7.800.000€, με δυνατότητα αυξομείωσης μεταξύ+50% έως και – 30%, βάσει των πραγματικών αναγκών της ΔΕΗ Α.Ε. για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών και να ανανεώσει την διάρκεια ισχύος της σύμβασης για δύο (2) επιπλέον έτη.

 

ΘΕΜΑ 3

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Διακήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων του Έργου: παροχή υπηρεσιών και ανάληψη κατασκευαστικών έργων στο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων πώλησης της ΔΕΗ και σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έγκριση της διακήρυξης ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων του Έργου: παροχή υπηρεσιών και ανάληψη κατασκευαστικών έργων στο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων πώλησης της ΔΕΗ συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000€.

 

ΘΕΜΑ 4

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αίτημα φιλοξενίας παιδιών από τον Δήμο Αμαρουσίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Την αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων παιδιών του Δήμου Αμαρουσίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό  και Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με επιβάρυνση της ΔΕΗ Α.Ε. από 15 σε έως 50 παιδιά.

 

ΘΕΜΑ 5

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με παροχή οικονομικού κινήτρου.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Την εφαρμογή για το τρέχον έτος, Προγράμματος εθελουσίας εξόδου με παροχή οικονομικού κινήτρου στους εργαζόμενους έχει ανακοινωθεί επισήμως από την ΓΔ/ΑΝΠΟ.

                        

Για το θέμα της νέας εθελουσίας εξόδου όπως αποφάνθηκε το τελευταίο Δ.Σ. στις 26.10 σας ενημερώνω πως,

 η εισήγηση ψηφίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ παρά τις παρατηρήσεις που τέθηκαν και από τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η θέση μου στο Δ.Σ. ήταν πως τις ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, που άφησαν τις μονάδες παραγωγής και τα συνεργεία της εταιρίας χωρίς προσωπικό,

δεν πρέπει να τις πληρώνουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι που εξαιρούνται από την προνομιακή έξοδο.

Πως φυσικά δεν είναι δυνατό να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι στο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να εξαιρεθούν ως παραμένοντες και ότι αυτό είναι ανεύθυνο για μία εταιρία.

Ούτε βέβαια η ΔΕΗ πρέπει να ξαναθυμηθεί ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ΒΟΝUS 5.000€ με την απειλή της αναγκαστικής απόλυσης και σε αυτό το θέμα η αλλαγή αντίληψης στην διαχείριση του προσωπικού τιμά την διοίκηση και τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Στάσση και πρέπει να διέπει όλα τα στελέχη κάθε θέσης και βαθμού.

Αντ’ αυτών πρότεινα την συμμετοχή ΟΛΩΝ των συναδέλφων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα και για όσους εξ’ αυτών η εταιρία θεωρεί απαραίτητη την παραμονή τους, για επιπλέον χρόνο, να δοθεί πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για το χρόνο παραμονής. Το κίνητρο ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.

Γιατί η εταιρία είναι αυτή που χρειάζεται την παραμονή την εμπειρία και την τεχνογνωσία των συναδέλφων και δεν αποτελεί μεγάλο κόστος η πρόσθετη αυτή παροχή.

Οι οριζόντιες αποφάσεις εξισώνουν όλους τους συναδέλφους αλλά τις περισσότερες φορές αδικούν και πολλούς από αυτούς.

 

ΘΕΜΑ 6

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας.

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Η Εταιρεία συστήνει και διατηρεί  Επιτροπή Ελέγχου (ΕΕ) που συγκροτείται από πέντε (5) τουλάχιστον μέλη, που ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Η Γενική Συνέλευση καθορίζει το είδος της Ε.Ε. Επίσης αποφασίζει τη σύνθεση της Ε.Ε.

 

 

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και τα επιμέρους θέματα του όγκου και της τιμής των νέων μετοχών, έγινε διεξοδική αύξηση, με στόχο να επιτευχθεί εκείνο το οικονομικό αποτέλεσμα, που θα δώσει την δυνατότητα στην εταιρεία, να πραγματοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο ύψους 8 δις€ τα επόμενα 5 χρόνια.

Παρά τους θεαματικούς επενδυτικούς σχεδιασμούς και την επίτευξη σημαντικών οικονομικών αποτελεσμάτων, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ επί της αρχής, την περιγραφή των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας έτσι όπως αυτές θα υποβληθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα συνδικάτα, δεν θα συμφωνήσουν ΠΟΤΕ με την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της, διότι συνεχίζουν να πιστεύουν, όπως αποδεικνύεται και με  το νέο MANAGEMENT.

Ότι  η εταιρεία με την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου  θα μπορούσε και ως δημόσια να μεγαλουργήσει.

Θα συνεχίσω να καταψηφίζω ΟΛΕΣ τις αποφάσεις και ενέργειες που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

 

Σας ευχαριστώ

 

Καραλευθέρης Παντελής

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ

Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Αρχειοθήκη ιστολογίου