Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από Κ. Μασούρα

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Τετάρτη  27/10/2021  και ώρα: 14.00   συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκε τo εξής θέμα ημερήσιας Διάταξης:

1.   Διαγωνισμός αριθ. ΚΣΜ/210101/2021 για την αγορά ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης των Κεντρικών Υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Επικύρωση των αποτελεσμάτων του πιο πάνω διαγωνισμού.

 Απόφαση Δ.Σ κατά πλειοψηφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και εγκρίνει:

1.Την επικύρωση των αποτελεσμάτων της Διαγωνιστικής διαδικασίας με αριθμό ΚΣΜ/210101/2021 με αντικείμενο την Αγορά Ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης Κεντρικών Υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

2.Την ανάδειξη ως Αναδόχου για το αντικείμενο της υπό ανάθεση σύμβασης του Οικονομικού Φορέα με την επωνυμία «SYNERGO ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έναντι συνολικού

προσφερόμενου τιμήματος ύψους είκοσι ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (21.520.000€).

3.Την υπογραφή του Συμβολαίου Αγοραπωλησίας κατόπιν της ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου επί της Λ. Κηφισού 62, στο Περιστέρι, από ενεργειακή κατηγορία Γ σε Β, με την προσκόμιση κατά την υπογραφή του Συμβολαίου του οικείου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κατά ΚΕΝΑΚ, το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι και την 31.12.2021.

4.Την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου να εγκρίνει σχέδιο Συμβολαίου Αγοραπωλησίας σύμφωνου με τη Διακήρυξη, την προσφορά και την μέχρι τώρα διαδικασία, που θα τεθεί υπόψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου μαζί με τα λοιπά έγγραφα της διαδικασίας, να υπογράψει το τελικό Συμβόλαιο όπως θα διαμορφωθεί, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο που θα απαιτηθεί, και να προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μεταβίβαση του ακινήτου στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Σημείωση: Θα γίνει προγραμματιστεί νέα ενημέρωση στις Διευθύνσεις των Κεντρικών Υπηρεσιών.

 

 

Την Πέμπτη 4/11/2021 και ώρα:11.00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

1.Υποβολή προς έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου 01.01.2021 – 30.09.2021, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς,

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-την έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για την περίοδο 01/01/2021 έως 30/029/2021, οι οποίες έχουν συνταχθεί, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς και περιλαμβάνουν:

1.Τις Οικονομικές Καταστάσεις που αποτελούνται από τα εξής:

*Κατάσταση Συνολικού Εισοδήματος

*Κατάσταση Χρηματοοικονομικής Θέσης

*Κατάσταση Ταμειακών Ροών

*Κατάσταση Μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων.

2. Τις Σημειώσεις που συνοδεύουν τις πιο πάνω Οικονομικές Καταστάσεις και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτών.

 

2.   Τροποποίηση του Καταστατικού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με προσθήκη στο άρθρο 2 παρ.6, εδαφίου δ’, με το οποίο θα προστίθενται στους καταστατικούς σκοπούς της Εταιρίας και οι καταδυτικές δραστηριότητες. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. την τροποποίηση του Καταστατικού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε με την προσθήκη στο άρθρο 2 παράγραφος 6 του κωδικοποιημένου και ισχύοντος Καταστατικού της εταιρείας εδάφιο δ’ ως ακολούθως:

«να διαθέτει καταδυτικά συνεργεία, να προβαίνει σε δραστηριοποίηση καταδυτικού συνεργείου και να προβαίνει σε εν γένει καταδυτικές δραστηριότητες και εργασίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο οικείο νομοθετικό πλαίσιο.».

Με την ως άνω δε προσθήκη, η παράγραφος 6 του άρθρου 2 του κωδικοποιημένου ισχύοντος Καταστατικού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. διαμορφώνεται ως κάτωθι:

«6. Για την πραγμάτωση των σκοπών που αναφέρονται στο παρόν άρθρο του Καταστατικού της και στο ν.4001/2011, η Εταιρεία δύναται να προβαίνει και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή πράξη, πέραν των οριζομένων στις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του Τέταρτου Μέρους του ν.4001/2011 και εφόσον δεν αντιβαίνουν στο σκοπό της, ενδεικτικά, δε, δύναται:

α)να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με οποιοδήποτε τρόπο, υπό την επιφύλαξη των παρ.8 και 11 του άρθρου 124 του ν.4001/2011.

β)να συμμετέχει σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής.

γ)να προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια ή πράξη που κρίνεται απαραίτητη άμεσα ή έμμεσα για την εκπλήρωση του σκοπού της, εντός των ορίων του παρόντος Καταστατικού και των κειμένων διατάξεων, να αναλαμβάνει κάθε εμπορική ή άλλη δραστηριότητα και να διενεργεί κάθε υλική πράξη ή δικαιοπραξία άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενη με τους σκοπούς της Εταιρείας, ενδεικτικά αναφερόμενα, την αξιοποίηση της περιουσίας της, κινητής ή ακίνητης και την εκμετάλλευση των πόρων της.

δ) «να διαθέτει καταδυτικά συνεργεία, να προβαίνει σε δραστηριοποίηση καταδυτικού συνεργείου και να προβαίνει σε εν γένει καταδυτικές δραστηριότητες και εργασίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο οικείο νομοθετικό πλαίσιο».   

 

3.   Τροποποίηση του Καταστατικού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με προσθήκη στο άρθρο 2 παρ.6, εδαφίου ε’, με το οποίο θα προστίθεται στους στους  καταστατικούς σκοπούς της Εταιρίας και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-την τροποποίηση του Καταστατικού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με προσθήκη στο άρθρο 2 παράγραφος 6 εδαφίου ε’ με το οποίο θα προστίθενται στους Καταστατικούς Σκοπούς της εταιρείας και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω και ίδρυσης Ι.Ε.Κ ή Κέντρων Δια Βίου Μάθησης πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

 

4.   Προτιμητέος Επενδυτής για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου να προβεί σε κάθε ενέργεια και να υπογράψει κάθε έγγραφο που θα απαιτηθεί για τη Συμφωνία Μετόχων {Share Holders Agreement (SHA)} για την υπογραφή της οποίας έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ κατά πλειοψηφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

α) την εισήγηση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας όλων των τροποποιήσεων του Καταστατικού σύμφωνα με την Εισήγηση της ΔΣΕΣΜ.

β) την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., πέραν της υπογραφής της Συμφωνίας Μετόχων (SHA), να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να υπογράψει όλα τα σχετιζόμενα με τη Συμφωνία Μετόχων έγγραφα και

γ) την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την οριστικοποίηση και υπογραφή για λογαριασμό της Εταιρείας της Συμβολαιογραφικής Πράξης Διάσπασης (Απόσχισης) του Κλάδου Δικτύου Διανομής, με παράλληλη χορήγηση δικαιώματος να υπεξουσιοδοτεί στελέχη της Εταιρείας, προκειμένου να οριστικοποιήσουν και να υπογράψουν συμπληρωματικές συμβολαιογραφικές πράξεις που τυχόν απαιτηθούν, για τη μεταγραφή/καταχώρηση των παγίων στις αρμόδιες αρχές ανά τη χώρα και διευθετούν τυχόν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τη Συμβολαιογραφική Πράξη και την όλη διαδικασία Διάσπασης (Απόσχισης) και έγκρισης αυτής από τις αρμόδιες Αρχές.

Τα υπό β’ και γ’ να τεθούν υπόψη της Γενικής Συνέλευσης προς έγκριση.   

Αρχειοθήκη ιστολογίου