Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Καραμανλής: Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης αν δεν μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να καλύψει τις ανάγκες


energypress.gr - 
Χάρης Αποσπόρης

Η κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι σήμερα μια σημαντική προσπάθεια από το 2019 στην ηλεκτροκίνηση, όπως τόνισε στο 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης ο υπουργός μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2022 ταξινομήθηκαν 8.337 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι 480 το 2019. Η διείσδυσή τους αυξήθηκε από 0,4% το 2019 σχεδόν στο 8% και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ε.Ε., σύμφωνα με τον υπουργό.

Όσον αφορά τα σημεία φόρτισης, υπήρχαν 58 δημόσια σημεία το 2019 και ξεπεράσαμε πλέον τα 2000 παρά τα προβλήματα, ενώ οι Δήμοι είναι σχεδόν έτοιμοι για τους διαγωνισμούς για φορτιστές. "Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς, πρέπει να δούμε τις προκλήσεις και πως θα μπορέσουμε να κάνουμε προσβάσιμο αυτό το βιώσιμο τρόπο μεταφορών", υποστήριξε. Η ευρωπαϊκή ατζέντα είναι πολύ φιλόδοξη στις μεταφορές, τη στιγμή που το ταμείο ανάκαμψης αφορά κυρίως την πράσινη ανάπτυξη. "Αυτούς τους στόχους προσπαθούμε να υπηρετήσουμε στο υπουργείο με προσπάθειες για την ψηφιοποίηση, όπως το ότι έχουμε πομποδέκτη πλέον σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, ψηφιακό δίπλωμα και διάφορα άλλα", ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός αναφορικά με τη φόρτιση και το δίκτυο ηλεκτρισμού:

"Δείξαμε ότι είμαστε πρωταγωνιστές στις εναλλακτικές μεταφορές. Όμως είναι κρίσιμο το τι θα κάνουμε με το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας του δικτύου, κατά πόσο μπορούν να μπουν φορτιστές παντού. Πρέπει να σκεφτούμε εκτός του αυστηρού πλαισίου. Καλός ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους και τους επεξεργαζόμαστε. Σύντομα θα έχουμε ευχάριστες ανακοινώσεις".

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα και μια εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μπορεί ο οδηγός να βλέπει που υπάρχουν ελεύθερα σημεία φόρτισης.

Αναφορικά με τις δημόσιες μεταφορές, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον τομέα των λεωφορείων. Επιπλέον, η επέκταση του μετρό κρίνεται κρίσιμης σημασίας για την Αθήνα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου